NOVA OZLJEDA

Kakav pehist; je li za Kobea Bryanta sezona završena?

23.01.2015 u 09:11

Bionic
Reading

Kobe Bryant, jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena u posljednje 2-3 sezone nema sreće s ozljedama, a posljednje informacije govore kako bi zbog ozljede desnog ramena mogao propustiti ostatak sezone za Los Angeles Lakerse. Kakav pehist...

Kako piše specijalizirani NBA portal nbacro.com 36-godišnji Kobe Bryant, u susretu protiv New Orleans Pelicansa zadobio je tešku ozljedu desnog ramena zbog koje je ostatak utakmice šutirao lijevom rukom. Bryant se ozlijedio prilikom zakucavanja u drugom poluvremenu.

Uskoro će se doznati koliko će Bryant dugo biti izvan pogona (čekaju se nalazi), ali trenutno ne izgleda dobro tako da ne treba isključiti i odmor do kraja sezone. Lakersi su Bryanta ionako odmarali većinu utakmica i gotovo je sigurno da neće uhvatiti doigravanje (trenutačni omjer 12-31), tako da će jedan od najboljih igrača u povijesti Lakersa morati na duži odmor.


Zbog ozljede ramena Bryant neće nastupiti na nadolazećoj All-Star utakmici u New Yorku gdje su ga navijači izabrali kao startera konferencije Zapad, tako da je ovo druga godina zaredom da Bryanta nećemo gledati na All-Star susretu zbog ozljede. Kobe je ove sezone najplaćeniji igrač lige (23,5 milijuna dolara), a prosječno je u dosadašnjem dijelu sezone zabijao 22 poena, uz 6 dodavanja i 6 skokova šutirajući 37 posto iz igre.

Nema sumnje kako je Bryant ove sezone ispunio misiju jer je nedavno na vječnoj ljestvici strijelaca prestigao legendarnog Michaela Jordana i probio se na treće mjesto. Inače, Bryanta ugovor za Lakerse veže do ljeta 2016., a nije nemoguće da se već u ljeto 2015. odluči otići u mirovinu. Tako nešto najavio je i trener Lakersa Byron Scott