POLUFINALE NA 100 M S PREPONAMA

Kakav peh Andreje: Umjesto u finalu, završila na koljenima

28.08.2015 u 14:30

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević sudjelovala je u petak u polufinalnoj utrci na 100 metara s preponama

Andrea Ivančević devetim rezultatom kvalifikacija plasirala se u polufinale svjetskog prvenstva, koje se održava u Pekingu.

I imala je Andrea veliku priliku ući u finale. Do 70. metra bila je rame uz rame s Amwerikankom Brianna Rollins, aktulanom svjetskom prvakinjom iz Moskve 2013. godine.

Na žalost, na prezadnjoj preponi, Andrea je izgubila ravnotežu i pala i ostala bez mogućeg plasmana u finale.

Zanimljivo, naša je atletičarka imala najbolju i najbržu startnu reakciju svoje kvalifikacijske skupine, (0.137) zahvaljujući kojoj je bila u tako dobroj poziciji.

Ivančević je u Peking stigla nakon najbolje sezone u karijeri, 7. srpnja u Szekesfehervaru je postavila nacionalni rekord sa 12.87 sekundi, a u kvalifikacijama u četvrtak je trčala samo stotinku sporije. Sve do nesretne pretposljednje prepone u polufinalu izgledalo je kako bi mogla i popraviti hrvatski rekord, te se možda plasirati i u finale, jer je uz Rollins, koja je pobijedila u toj utrci sa 12.71, drugo mjesto i plasman među najboljih osam izborila još Jamajčanka Shermaine Williams (25) sa 12.86.

Osim Ivančević, polufinale je bilo kobno i za olimpijsku pobjednicu upravo iz Pekinga otprije sedam godina, Amerikanku Dawn Harper-Nelson (31), ona također nije završila svoju utrku nakon što je koljenom zapela već za drugu preponu i završila na tlu.