rim plače za njime

Kakav paradoks - da nije prodala Salaha, Roma ne bi ni igrala Ligu prvaka

25.04.2018 u 16:56

Bionic
Reading

Egipćanin Mohamed Salah bio je prvo ime Liverpoolove momčadi u pobjedi 5:2 nad Romom, u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka

S dva gola i dvije asistencije, Mohamed Salah junak je Liverpoola i igrač koji je odškrinuo vrata finala 'redsima'.

Istina, ima Roma izgleda u uzvratu, jer na kraju je zabila dva gola te stigla na 'minus tri' zaostatka, baš koliko su i nadoknadili protiv Barcelone. Međutim, vjerujemo da je Klopp naučio nešto iz tog Barceloninog ispadanja.

  • +8
Liverpool - Roma, 1. utakmica polufinala Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Osim toga, u svojim redovima ima igrača kojeg smatraju trenutno najboljim napadačem svijeta. Naravno, riječ je o Salahu, Egipćaninu koji je na Anfield stigao baš iz Rome.

Inače, napokon je otkriveno i zašto je Roma prošlog ljeta za 42 milijuna eura prodala Egipćanina na Anfield.

'Prodao sam Salaha jer sam morao prihvatiti realnost. Prodao sam ga za nešto manje od 42 milijuna eura, ali postoji objašnjenje. Morali smo ga prodati do 30. lipnja. Da nismo, ne bismo prošli Uefinu kontrolu i ne bi nas bilo u Ligi prvaka, pa tako ne bi ni došli do polufinala', izjavio je sportski direktor Rome, čuveni Monchi, koji je prije dolaska u Rim čuda stvarao (i) u Sevilli.

'Kad sam stigao u klub, imali smo ponudu za Salaha od 30 milijuna eura, a ovako smo barem zaradili gotovo 50 s bonusima'.

Naravno, s ovom spoznajom navijači Rome možda će se ipak moći tješiti, iako ostaje nepoznanica - jesu li sretniji zbog ulaska u polufinale Lige prvaka ili što imaju momčad bez Salaha?