SNIMKA KOJA JE SVE ZAPREPASTILA

Kakav luđak; Tour de France u svojoj povijesti ovo još nije doživio; dobro da nije bilo mrtvih!

18.07.2018 u 11:46

Bionic
Reading

Francuski biciklist Julien Alaphilippe pobijedio je na 10. etapi Tour de Francea, prvoj brdskoj voženoj u dužini od 158.5 kilometara od Annecyja do Le Grand-Bornanda, ali ovu dionicu utrke obilježio je nepoznati 'luđak'

Alaphilippe je Francuskoj donio prvu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Touru, odlično je vozio kroz pet brdskih ciljeva, ali nije uspio oteti majicu vodećeg. U njoj je ostao Belgijanac Greg van Avermaet (BMC Racing Team) koji nije nimalo poznat kao penjač, ali je hrabrom vožnjom uspio doći na cilj kao četvrti s dvije minute zaostatka za Francuzom, dok su ispred njega još bili samo Španjolac Jon Izagirre i Estonac Rein Taaramae.

Jedini hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek na cilj je stigao kao 51. s 12:11 minuta zaostatka za pobjednikom etape.

No na toj desetoj etapi dogodio se trenutak koji je sve šokirao. Naime, uz stazu, na opasnim mjestima, natiskale su se gomile ljudi, koje su bile i previše blizu natjecateljima, ali to je bilo ništa prema onome što je napravio jedan nepoznati 'majstor' na brdskom biciklu.

On se sjurio s jedne strmine i preskočio preko glava biciklista na Tour de Franceu, te je doskočio u 'provaliju' i nastavio svoj put prema nepoznatom. Srećom, bez žrtava, a moglo je biti mrtvih da je u punoj brzini pokupio glavu nekog od natjecatelja.

Naravno da osiguranje nije ni pokušalo uloviti ovog egzibicionistu koji je nestao, ali snimka njegove vratolomije brzo je postala hit na društvenim mrežama. Mi samo upozoravamo - ne pokušavajte ovo kod kuće!