MIRIŠE NA SENZACIJU

Kakav bi to bio posao Dinama; hrvatski prvak u svoje redove vraća najskupljeg igrača u svojoj povijesti

20.11.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Dinamo ima velike šanse da drugu sezonu zaredom izbori europsko proljeće, a vodstvo hrvatskog prvaka u tišini radi na jačanju kadra za predstojeća iskušenja

Dobre izvedbe 'modre' momčadi u Ligi prvaka privukle su brojne europske klubove koji su u lovu na pojedine igrače Dinama, ponajviše Dnaija Olma, Brunu Petkovića i Mislava Oršića. Zasad u Dinamu uspijevaju zadržati postojeći kadar, a u zimi bi ga lako mogli i pojačati i to s Marko Pjacom.

Bivši ofenzivac 'modrih' najveća je prodaja Dinamu povijesti kluba, za njega je maksimirski klub dobio 23 milijuna eura od Juventusa u ljeto 2016. (ugovor do lipnja 2021.), ali ovaj 24-godišnjak nije se uspio nametnuti u redovima 'Stare dame'.

Sve je izgledalo idilično za Pjacu dolaskom u Torino, ali u ožujku 2017. stradalo mu je koljeno u prijateljskom utakmici Hrvatske kod Estonije i od tada to više nije to.

  • +9
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: EPA / Autor: JOSE COELHO

U Juventusu nemaju previše strpljenja i Pjaca je nakon mukotrpnog oporavka tražio srćću na posudbama u Schalkeu i Fiorentini. Nije to za njega završilo dobro. Sada čeka novu priliku, zna se da je u Juventusu neće dobiti te je realnost nova posudba. U redu čekaju Bologna, Sampdoria, Genoa...

No prema pisanju Sportskih novosti u igru bi se mogao ubaciti i Dinamo. Hrvatski prvak rado bi vratio igrača takvog kalibra u svoje redove te mu pokušao oživjeti karijeru. Dug je put do realizacije, ali priča se zakotrljala, a najveći kamen spoticanja mogla bi biti Pjacina plaća (oko dva milijuna eura).