IMA I TOGA

Kad životinje počnu smetati igračima na terenu

23.11.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Događaj na utakmici između Šibenika i Međimurja kad je na teren dolutala mačka, nije jedini slučaj kad je neka životinja uletjela na teren. Bilo je tu golubova, pijetlova, vjeverica, svi oni uspjeli su se dokopati sportskih terena i tako prekinuti utakmice

Uletavanje kojekakvih životinja u teren za vrijeme utakmica nije čest događaj, zato je iznenađenje bilo veće kad je za vrijeme odigravanja utakmice Prve HNL u Šibeniku golman gostujućeg Međimurja Ivan Banović u naručje primio mačku koja je odnekud dolutala i iznio je s igrališta.

Iako je golman čakovečke momčadi zaradio bizaran žuti karton jer je bez dozvole suca iznio mačku s terena, junak priče nije Banović već životinjica koja se odjednom našla izgubljena na terenu.



Svojedobno su 'steakeri' bili ti koji su prekidali neke sportske događaje, no posljednjih godina sve se češće događa da glavni 'krivci' za prekide postaju razne životinjice. Recimo, za vrijeme polufinala Lige prvaka između Arsenala i Villarreala koji se igrao na Higburyju, na teren je utrčala ni više ni manje nego vjeverica zbog čega je utakmica morala biti prekinuta na nekoliko minuta.

Još bizarniji događaj zbio se prije nekog vremena na NBA parketima kad se za vrijeme utakmice između San Antonio Spursa i Sacramento Kingsa odjednom pojavio šišmiš. Epilog svega je da ga je Spursov branič Manu Ginobili rukama uhvatio i doživio ovacije.



No nisu samo šišmiši i vjeverice posjetile sportske terene. Naime, tijekom susreta ragbijaša Novog Zelanda i Francuske tri pijetla priredila su pravi šou. Jedan je uletio na teren, dok su preostala dva ostala pod kaputima gledatelja koje su zaštitari zaustavili na vrijeme.

Možda najbizarniji ulet neke životinje dogodio se u SAD-u za vrijeme utakmice američkog nogometa između Philadelphije i Oaklanda kada je golub 'pomagao' Philadelphiji da dođe do slavlje, ali mu nije uspjelo.

Golub pomaže igračima Philadelphije