neka se tradicija nastavi

Kad već nije mogla birati termin, najveća sreća za Hrvatsku je što igra u Osijeku

07.06.2019 u 08:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 15 sati igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa. Iako mnogi podsjećaju na rezultatske podbačaje reprezentacije u lipnju, postoji i tradicija koja itekako ide u prilog Dalićevoj momčadi

Hrvatska ove subote u Osijeku igra utakmicu trećeg kvalifikacijskog kola za odlazak na Euro 2020. godine, a Dalićevoj momčadi suprostavit će se reprezentacija Walesa.

S obzirom na poraz od Mađarske u Budimpešti, u reprezentacije se upalila 'crvena lampica' i svjesni su svi da bi novi kiks, a bio bi to i remi, maksimalno otežao posao Hrvatskoj na putu prema završnom turniru.

>> Andrej Kramarić objasnio zašto je kritizirao trenera, odlazi li iz Hoffenheima i što bi mogao biti problem protiv Walesa

Izbornik Dalić u ovu je akciju ušao s prilično izmijenjenim sastavom u odnosno na onaj kojeg je vodio do svjetskog srebra. Jer čak desetorica koji su prije godinu dana igrali na istom ovom stadionu, protiv Senegala, sada nisu na raspolaganju. Neki su se umirovili, neki su ozlijeđeni, neki umorni, a neki uvrijeđeni...

>> Zlatko Dalić uoči okršaja protiv Walesa ima veliki problem; neke naše izbornike ovo je koštalo otkaza

Pridodamo li tome i kraj sezone, odnosno zasićenost igrača nogometnim obvezama, ali i vrućinom koja će ih dočekati, jasno je da će hrvatski igrači morati uložiti maksimum žele li do važna tri boda.

>> Čini se da je Dalić riješio najveću dilemu; je li ovo sastav za okršaj s Walesom?

Međutim, na tom putu itekako veliku pomoć imat će od punih tribina, odnosno od gotovo 16.000 navijača. Kapacitet Gradskog vrta je 17.400 gledatelja, a gostima je pripalo 1500 ulaznica.

Osim toga, tradicija je na strani Hrvatske, jer u četiri dosadašnja ogleda protiv Walesa, naši su nogometaši tri puta slavili, a jednom remizirali.

>> Schildenfeld: Igrati u 15 sati, pod pritiskom, moraš pobijediti... Ajme meni

Na ukupno 11 utakmica u Osijeku reprezentacija još nije izgubila

Od te tri pobjede, dvije su upisane baš u Osijeku. Pridodamo li tome i činjenicu da je Hrvatska u gradu na Dravi igrala ukupno 11 puta, te da je pri tom devet puta pobijedila, a dva puta remizirala (još uvijek bez poraza!), jasno je da Luka Modrić, Domagoj Vida, Andrej Kramarić i društvo imaju razloga vjerovati kako se tradicija neće prekinuti baš ove subote.

Samo za podsjetnik, posljednju utakmicu u Osijeku, Hrvatska je igrala prošlog ljeta, uoči puta na SP u Rusiju, a tada je, po jednako teškim vremenskim uvjetima - po paklenoj vrućini i 32 stupnja Celzijuseva - upisana pobjeda 2:1 protiv Senegala.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL