FIFA_SP_2018.svg

Legenda za tportal

Kad Brazilac Rivaldo kaže ovako nešto o Hrvatima i prognozi finala morate ostati bez teksta

Bionic
Reading

Bivši najbolji nogometaš svijeta i osvajač Zlatne lopte 1999. godine, legendarni Brazilac Rivaldo, koji je igrao dva finala svjetskih prvenstava, a jednom bio i pobjednik ovog natjecanja, još uvijek uživa status istinske zvijezde. Stoga njegove riječi za tportal uoči finala Hrvatske i Francuske imaju itekakvu težinu

Iako se u predvorju jednog luksuznog moskovskog hotela, gdje su bili smješteni igrači All-Star momčadi svijeta, pojavio sa 'šilericom', Rivaldo nije mogao proći nezamijećen.

Naravno, čim se približio gostima, nije bilo ni jedne osobe koja nije htjela fotografiju za uspomenu.

Osobno, to sam napravio još prije 15 godina, odnosno 2003. godine, na utakmici organiziranoj u čast Bobanova oproštaja, pa sam mu fotografiju i pokazao. U prvom trenutku Rivaldo se zbunio, pa pitao tko je to uopće na fotografiji, stavio i naočale, i samo se nasmijao i rekao: 'Oh, kako sam mlad'.

Kada sam ga zamolio za najavu finalne utakmice, između Hrvatske i Francuske, gospodin koji je bio u njegovom društvu samo je rekao: 'Morate pitati njegovog agenta za izjavu.'

Na svu sreću, tog agenta nisam dočekao. Rivaldo je već krenuo prema liftu, a onda je u pomoć priskočio Dario Šimić, koji je suigrač Rivaldu u All-Star momčadi, ali i bivši suigrač iz milanskih dana. Ušli smo u lift, i maknuli se od gužve.

A onda je Rivaldo, malo na talijanskom, malo na portugalskom, najavio utakmicu.

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

'Hrvatska ima odličnu momčad i impresioniran sam njezinim rezultatima. Iako, s obzirom na velika imena koja su igrala nekad, a koja igraju i sada, takvi rezultati ne trebaju čuditi. Meni je posebno drago da sam s nekoliko njih igrao tijekom karijere', bez pardona je rekao Rivaldo čime nas je malo iznenadio jer, ruku na srce, uoči SP-a Hrvatsku 99% stručnjaka nije vidjelo u borbi za titulu.

Što se finalne utakmice tiče samo je kratko rekao:

'Kako će Hrvatska proći u finalu? Gledajte, to je zaista jako teško predvidjeti jer je Francuska jednako dobra. Nešto je mlađa, mislim i odmornija, ali veliko srce hrvatskih nogometaša može prevladati i taj umor. To bi moglo biti i presudno!', rekao je legendarni Rivaldo veliku istinu o hrvatskim vitezovima, oduševivši nas odgovorom.

I baš kada je spominjao to hrabro srce, zaigrao mu je osmijeh na licu, jer u tom se trenutku primio za srce, željevši naglasiti taj važan element u stvaranju rezultata.

A mi se nadamo i pisanja svjetske povijesti.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal