PAKLENI PLAN STARE DAME

Juventus priprema više od 200 milijuna eura za najveći transfer u povijesti, ali to bi za Mandžukića definitivno bio kraj

04.01.2019 u 16:15

Bionic
Reading

Juventus i dalje traži način kako da realizira novi mega transfer koji bi debelo nadmašio i iznos koji su isplatili za Cristana Ronalda (33). Naime, 'stara dama' ima na radaru Kyliana Mbappea (20)

Talijanski prvak na početku sezone iznenadio je nogometni svijet i za 117 milijuna eura kupio 33-godišnjeg Ronalda. Iako je u godinama, Portugalac je i dalje gladan golova i trofeja, a njegova komercijalna vrijednost je nevjerojatna i donosi klubu (kao i cijeloj ligi) dodatnu zaradu od sponzora i tv prava i po tome se može mjeriti s njime samo Lionel Messi.

U Juventusu jako dobro shvaćaju nogometni biznis pa su odlučili krenuti po još jednu zvijezdu koja je trenutačno u PSG-u. Riječ je o Kylianu Mbappeu koji je u ljetos postao svjetski prvak s Francuskom, a u pariški klub stigao je za iznos od 180 milijuna eura (150 odšteta + 30 posudba iz Monaca).

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Za francusku momčad zna se da je kršila financijski fair-play i sve su glasnije šprekulacije da će morati prodati nekog od svojih dragulja kako bi primirila Uefu. Tu svoju priliku vide u Juventusu, ali operacije je komplicirana, a prema pisanju Tuttosporta minimalan iznos koji bi u 'staroj dami' morali izdvojiti je 210 milijuna eura na ime odštete (uvjerljivo najviše u povijesti kluba), a tu je i 20 milijuna eura godišnje plaće za Mbappea.

Francuski napadač se već sada smatra jednim od najboljih na svijetu bez obzira što mu je tek 20, a njegov dolazak zasigurno bi značio i loše dane za Marija Mandžukića koji bi zasigurno dobio manju minutažu (kao i neki drugi), jer bi Ronaldo i Mbappe bili sigurni u prvih 11.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.