zna koje su mu obveze

Jurčević otkrio što mu je Bilić poručio kad je stigla ponuda Dinama

13.03.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Nakon poraza od Lokomotive i otkaza Marija Cvitanovića, Dinamo je u ponedjeljak za novog trenera imenovao Nikolu Jurčevića koji je danas službeno predstavljen

Bivšem hrvatskom reprezentativcu Nikoli Jurčeviću ovo će biti drugi dolazak na klupu Dinama, prvi puta je vodio klub iz Maksimira od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu osvojio Hrvatski kup i Superkup.

Prema izjavama čelnika Dinama, Jurčević s Dinamom ima ugovor do kraja sezone 2018/19.

Posljednjih godina Jurčević je bio pomoćnik bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, bio je stručnom stožeru hrvatske nogometne reprezentacije tijekom čitavog Bilićeva izborničkog mandata u periodu od 2006. do 2012. godine, a nastavio je surađivati s Bilićem i u Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu te West Ham Unitedu.

Jurčević je na klupi Dinama naslijedio Marija Cvitanovića koji je podnio ostavku u subotu nakon 1:4 domaćeg poraza od Lokomotive u susretu 25. kola Prve HNL. Bioo je to treći poraz Dinama u posljednja četiri kola.

  • +8
Nikole Jurčević - novi trener GNK Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Za mene je velika čast ponovno biti u klubu u kojem sam već radio. Hvala i bivšem trener, pun sam elana. Najbitniji su igrači, pod psihološkim su pritiskom, zbog prednosti koja se smanjila. U subotu ćemo pobjediti i biti dobri', rekao je u uvodu novi Dinamov trener.

'Izuzetno sam sretan, ovo je povratak kući. Za mene poseban trenutak, klub moje mladosti. Želim napraviti posao, za klub, momčad, sebe'.

'Iako sam godinama bio vani nisam izgubio vezu s Hrvatskom, pratio sam hrvatski nogomet. Nisam pao s Marsa i svjestan sam razlika u odnosu na ono što sam dosad radio. Moja intimna želja je bila da samostalno radim, ali moram reći da je moja suradnja sa Slavenom (opa. Bilićem), o kojem mogu reći samo najbolje, bila izvrsna. Posao samostalnog trenera je ono što sam želio. Kod Bilića, u reprezentaciji iklubovima vodio sam i treninge te mnoštvo drugih stvari, ali njegova je bila zadnja. tako ću sada i ja biti taj koji će imati zadnju riječ', istaknuo je Jurčević, a onda se još osvrnuo na dugogodišnju suradnju sa Slavenom Bilićem.

'Obavijestio sam Slavena, reagirao je samo kako on može. Rekao je da bi na mom mjestu i on prihvatio ponudu. Želi mi sve najbolje. Putevi su nam se razišli. Ali da mu se sada pojavi ponuda, u mojim mislima su samo Dinamo i klub. Ovo mi je prilika života da se vratim na nogometnu scenu. Ali naš odnos je fantastičan, fenomenalno vrijeme u zadnjih desetak godina i veliko iskustvo'.

Otkrio je Jurčević da u klub s njime dolazi Miljenko Rak, 'guru' za tjelesnu pripremu igrača, ali i da će možda pozvati još jednog čovjeka u stručni stožer.

Primarni zadatak mu je podići sampouzdanje kod igrača, osloboditi ih grča, te pobijediti Rudeš. A onda....

'A onda dolazi pauza. I okrećemo se sljedećim ciljevima, dvostrukoj kruni. Želimo osvojiti prvenstvo i kup te pripremiti momčad za napad na Ligu prvaka ili barem Europsku ligu'.

  • +4
Dinamo - Lokomotiva, 16. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL