UOČI NIZOZEMACA

Juranović i Barišić osvrnuli se na incident u kojem je sudjelovao Livaja

06.06.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Drugog dana riječkih priprema hrvatske nogometne reprezentacije za nastup na završnici Lige nacija pred novinare su izašli Josip Juranović i Borna Barišić

O incidentu s Livajom i publikom u Rijeci…

'Ovo je reprezentacija. Imamo slogan 'family'. Osuđujemo takve postupke prema hrvatskom igraču, pogotovo što ima djece koja su došla gledati svoje idole. Želimo im biti uzori. Roditelji također trebaju pokazati kako se moraju ponašati', rekao je Juranović, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

'Ne bih komentirao taj slučaj. Nije ni vrijeme ni mjesto za takve stvari. Gdje god dođemo, imamo krasan doček. Jura je sve rekao', poručio je Barišić.

O posjetu papi Franji…

'Radujemo se posjetu papi Franji. Ja ću prvi put vidjeti Papu i uzbuđen sam', rekao je Barišić.

O Nizozemskoj…

'Moramo spustiti loptu na zemlju i ići trening po trening. Moramo se vratiti u optimalno stanje. Jedva čekamo utakmice Lige nacija', rekao je Juranović.

'Bit će puno naših navijača. Neće biti lako s Nizozemskom. Imamo kvalitetu. Vjerujemo u sebe', izjavio je Barišić.

Juranović o Union Berlinu…

'Klub nije jako poznat. No, Union Berlin je ove sezone čak pet tjedana bio na prvom mjestu. Na sredini polusezone smo malo pali pa su nam ostali pobjegli. Na kraju smo uhvatili mjesto za Ligu prvaka', rekao je Juranović.

O rotacijama u reprezentaciji…

'Reprezentacija je takva da svi moraju dati sve od sebe. Svi moramo biti spremni na klupi i čekati odluku izbornika", rekao je Juranović.

  • +7
Trening Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Moramo se staviti u službu reprezentacije. Izbornik odlučuje, svi smo spremni', dodao je Barišić.

Barišić o ostanku u Glasgowu i Hrvatima u finalima europskih natjecanja…

'Imam još godinu dana ugovor s Rangersom, počeli smo pregovore. Ne bih sad previše govorio o tome, nikad ne znaš što će biti. U odličnom sam odnosu s ljudima iz kluba Neke stvari dođu do mene, ali većina nije istinita. Našim reprezentativcima Brozoviću i Brekalu želim puno sreće u finalima Lige prvaka i Konferencijske lige', poručio je Barišić.