Reli Dakar

Juraj Šebalj pao na 16. mjesto, Carlos Sainz i dalje u uvjerljivom vodstvu

12.01.2024 u 21:11

Bionic
Reading

Iza sudionika relija Dakar 'kraljevska' je šesta etapa koja je održana u dva dijela dužine 758 km i bez pomoći timova. Hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković nakon šeste 'maratonske' etape nalaze se na 16. mjestu u ukupnom poretku kategorije 'Classic'

Ova etapa bila je novost na reliju Dakar. Organizatori su pripremili osam točaka na kojima se moglo prenoćiti, a natjecatelji su morali stati na onoj koja je bila najbliža zadanom vremenu kada je utrka završila.

Među automobilistima najbolji je bio bivši svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb koji je osvojio etapnu pobjedu u vremenu sedam sati, 21:56 minuta. Drugi je sa dvije minute zaostatka bio Španjolac Carlosa Sainz, dok je treće mjesto osvojio Šveđanin Matthias Ekstrom sa više od 10 minuta zaostatka.

U ukupnom poretku vodi Sainz sa 20:21 minute prednosti ispred Ekstroma, dok je Loeb treći sa zaostatkom od 29 minuta.

Među motociklistima je pobijedio Francuz Adrien Van Beveren (Honda) ispred Australca Tobyja Pricea (KTM) sa 4:13 minute zaostatka i Amerikanca Rickyja Brabeca (Honda) sa 5:02 minute minusa.

U ukupnom poretku vodi Brabec ispred Rossa Brancha (0:51) i Van Beverena (+9:21).

Hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković etapu su završili na 31. mjestu i sada se u ukupnom poretku kategorije 'Classic' nalaze na 16. mjestu.

Subota će biti jedini slobodan dan na ovogodišnjoj utrci Dakar.