ZADNJA NEPOZNANICA

Juniorska LP: PSG preko Reala do Chelseaja i finala

15.04.2016 u 19:23

Bionic
Reading

Na opskurnoj livadici u švicarskom nyonu odigrani su polufinalni dvoboji UEFA Youth league, juniorskog izdanja Lige prvaka

Prvi su finale izborili branitelji naslova Chelsea. Englezi su dočekali (sretne pobjednike protiv Dinama) Anderlecht i svladali ga s lakih 3:0. U uglavnom ležernom stilu kojega će ovi mladići morati bitno modificirati ako žele biti istaknuti u profesionalnom nogometu, Londončani su poveli u 21. minuti golom Kaseya Palmera. U nastavku su slomili otpor Belgijanaca golovima Colketta i Abrahama, te čekaju drugi uzastopni finale. Anderlecht je drugu godinu u nizu 'stao' u polufinalu.

Tamo će ih čekati PSG koji je u svom prvom nastupu na završnom turniru svladao Real Madrid s 3:1. Realovog vratara, Zidaneovog sina Lucu, svladali su već u petoj minuti (autogol Achrafa), no Borja Mayoral izjednačio je u 33. s bijele točke.


Veliku bitku u nastavku Parižani su riješili u svoju korist u samoj završnici. Adut s klupe Wilfride Kanga zabio je u 84. a zatim je otvoreni Real kaznio i Jean Kevin Augustin golom za konačnih 3:1.


Finale se igra u ponedjeljak u 17 sati.