SVE SNAGE U TRČANJU

Junakinja iz sjene: Sad tek vidim gdje su mi limiti...

09.08.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Dok su reflektori bili usmjereni na zlatnu Sandru Perković pored nje je na svečanom dočeku u Zračnoj luci stajala Lisa Stublić, prva Hrvatica koja je istrčala olimpijski maraton

Nakon 20 kilometara Olimpijske staze Hrvatica koja je svoj životni put pokrenula u SAD-u bila je na šestom mjestu poretka maratonki. No, tada su počeli problemi. Računala je da može biti među 20 najboljih, ali bol joj je sputila tempo i utrku je završila na 52. mjestu.

'Krenula je bol u donjem dijelu leđa i s vremenom više nisam normalno mogla dizati nogu. Jasno je da sam morala smanjiti tempo...,' kaže rijetko viđeno simpatična atletičarka koja se ne zanosi sjajnim plasmanom nakon 20 km najvažnije utrke života.

'Najbolje cure su uhvatile takav tempo, čuvale su snagu za kraj.'

Lisa je umjetnička duša kojoj je atletika bio najbolji put do školarine. U Londonu je istrčala 'tek' četvrti maraton u karijeri. Sve donedavno se atletikom bavila gotovo iz hobija.

'Nastavit ću punom snagom u atletici. Sada tek vidim koji su mi limiti i želim bitno popraviti svoje najbolje vrijeme.'

Kada je počela najbolje rezultat je imala u utrkama na 3.000 metara sa zaprekama i na 5.000 metara. Hoće li se sada fokusirati samo na maraton?

'Trčat ću i dalj kraće dionice jer mi to dodaje brzinu. Ali sve u službi maratonskog rezultata,' završava Lisa kojoj je 28 godina i koja s pravom može računati na plasman na Igre u Rio de Janeiru. Došla je na mala vrata i postala prva atletičarka koja nas je zastupala u najolimpijskoj disciplini čitavih Igara.

Intervju: Lisa Stublić