VATERPOLSKA LP

Jugaši imali start iz snova i pet golova prednosti, ali bodovi ostaju u Pireju

26.09.2023 u 19:48

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja otvorili su novu sezonu Lige prvaka porazom, u susretu prvog kola skupine B Olympiakos je kao domaćin, nakon raspucavanja, slavio 16:15 (1:4, 3:4, 6:2, 2:2; 4:3).

Hrvatski doprvak je odlično otvorio utakmicu. Nakon prve četvrtine je Jug AO vodio 4:1, dok je krajem druge četvrtine imao velikih pet golova prednosti (8:3).

No, pad u igri hrvatskog predstavnika dogodio se u trećoj dionici kada se Olympiakos potpuno vratio u igru te izjednačio na 10:10.

Izjednačena se borba vodila u posljednjoj dionici. Igralo se pogodak za pogodak, a na kraju su obje momčadi propustile šanse pobijediti na premijeri 60. izdanja vaterpolske Lige prvaka.

O pobjedniku se tako odlučivalo raspucavanjem peteraca gdje su Grci bili bolji s 4-3, a vratar Olympiakosa, Marko Bijač, inače hrvatski reprezentativni golman, tom je prilikom obranio dva udarca igračima Juga AO.

Po tri pogotka za Jug AO su postigli Franko Lazić i Maro Joković, dok je dva postigao Rino Burić. Najbolji igrač u pobjedničkom sastavu bio je Ioannis Fountoulis s pet golova.

U ovoj skupini još se nalaze Pro Recco i Dinamo Tbilisi, a u srijedu će premijerni susret skupine C odigrati u Split hrvatski prvak Jadran i Crvena zvezda.

Vaterpolska Liga prvaka, skupina B (1. kolo):

Olympiakos - Jug AO 16:15 (1:4, 3:4, 6:2, 2:2; 4:3)

Standings provided by Sofascore