SJAJAN DERBI

Jug preko Mladosti u jadranski finale

06.05.2010 u 19:16

Bionic
Reading

U prvom polufinalu vaterpolske Jadranske lige Jug je na svom Gružu sa 10:9 svladao zagrebačku Mladost. U finalu će igrati protiv Jadrana iz Herceg Novog koji je u drugom polufinalu s uvjerljivih 12:6 svladao kotorski Primorac

Jug je bio neosporan favorit, poznato je koliko su moćni u svom Dubrovniku. Ipak, Mladost je došla odlučna da pruži junački otpor i dokaže sebi da u ostatku sezone može računati na ispravljanje blijedog dojma.

Dobud je domaćine doveo u početno vodstvo, no uslijedio je iznenađujući zaplet u kojemu je Mladost gotovo pune tri četvrtine održavala prednost od jednog gola. Jug je uporno stizao, no mladostaši su svaki put našli rješenje za novo vodstvo.

Taj tempo pukao je krajem treće dionice, ali Jug nije poveo, već je mladi Duje Živković svojim drugim golom postavio rezultat 8:6 za goste. Da je s druge strane bila neka manje čvrsta momčad, vjerojatno bi taj gol bio prijelomnica.

Ipak, ne bi Jug bio jedna od najvećih sportskih institucija u državi da ne zna izići iz najneugodnijih situacija. Kako kapetanski položaj i nalaže, tada je odgovornost preuzeo Miho Bošković, koji je svojim drugim i trećim golom izjednačio rezultat. Priključio mu se i Sandro Sukno i nadovezao svoj treći gol te nakon pune tri dionice vratio prednost jugašima.

Letica je ponovno izjednačio na 9:9, no 20 sekundi prije kraja Paolo Obradović je realizirao jednu predivnu akciju i svom Jugu donio finale regionalne lige, koja kotira kao najjača na svijetu.

Osim dvojice spomenutih Dubrovčana, tri je pogotka na susretu postigao još Muslim iz Mladosti.

U drugom dvoboju snage su odmjerili kotorski Primorac i Jadran iz Herceg Novog. Jadran je bio bolji s iznenađujuće lakih 12:6 i u petak će igrati finale protiv barnitelja naslova. primorac će dva sata ranije igrati protiv Mladosti.