vaterpolska liga prvaka

Jug je u Dubrovniku dugo 'lomio' njemački Spandau, a Jadran je uvjerljivo 'potopljen' u Beogradu

08.04.2022 u 21:19

Bionic
Reading

Vaterpolisti Juga AO u susretu su 12. kola skupine B Lige prvaka kao domaćini svladali njemački Spandau 04 12:9, dok je splitski Jadran u susretu skupine A izgubio na gostovanju kod Novog Beograda 14:7

Dubrovčani su dugo 'lomili' otpor nejakih Nijemaca, nakon tri četvrtine rezultat je bio samo 9:8, no s tri gola u prvih pet minuta četvrte četvrtine stvorili su prednost 12:8 i riješili pitanje pobjednika.

Loren Fatović, Filip Kržić, Alexandros Papanastasiou, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris postigli su po dva gola za Jug, dok su Dimitrios Nikolaides i Dmitrij Holod bili trostruki strijelci za Spandau 04.

Jug AO je siguran treći na ljestvici skupine B s 27 bodova, po tri više uz po utakmicu manje imaju vodeći Pro Recco i Marseille, dok je Spandau šesti s 10 bodova.

Splićani su kao i prije pet dana u finalu regionalne Jadranske lige držali rezultatski priključak s Novim Beogradom u prve dvije četvrtine nakon kojih su ovaj put čak i vodili 7:6, no u završna dva perioda dvoboja postigli su tek jedan gol, a primili njih čak devet te upisali uvjerljiv poraz.

Jerko Marinić Kragić bio je jedini dvostruki strijelac za Jadran, dok je Dušan Mandić postigao tri gola za Novi Beograd.

Jadran je ostao pretposljednji, sedmi na ljestvici skupine A s devet bodova, dok je Novi Beograd drugi s 23 boda, tri manje od vodeće Brescije.