najskuplji svih vremena

Joško Gvardiol odlazi u Real Madrid?! Od ovog će posla Dinamo na ime bonusa zaraditi više milijuna eura nego od samog transfera

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 10:53
  • Objavljeno 08.12.2022 u 08:38
Bionic
Reading

Joško Gvardiol (20) je u ljeto 2021. godine napustio Dinamo koji ga je Red Bull Leipzigu prodao za 18,4 milijuna eura. No na Maksimiru je neki majstor, svaka mu čast, složio fenomenalan ugovor prema kojem Dinamo dobiva čak 20 posto od prvog sljedećeg Gvardiolovog transfera

I u tom grmu leži zec jer Joško Gvardiol (20) je u samo godinu i pol dana postao jedan od najtraženijih nogometaša u Europi. U isto vrijeme naš bi reprezentativac vrlo lako mogao postati i jedan od najskupljih. Svih vremena. Ne samo u hrvatskim okvirima...

Našeg stopera u ovom trenutku žele svi najveći europski klubovi, barem oni koji imaju dovoljno novca. Pa se tako za Joška u ovom trenutku otvoreno bore Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Tottenham...

Cijena? Prema Transfermarktu, prava sitnica. U ovom trenutku 'samo' 60 milijuna eura. No nakon Svjetskog prvenstva u Katru ta će se cifra sigurno 'podebljati', neki kažu i do 80 milijuna eura.

Ali to nije sve. Jer i u Red Bull Leipzigu jako dobro znaju kakav potencijal imaju u svojim redovima pa Joška Gvardiola ne namjeravaju prodati za manje od 'okruglo' 100 milijuna eura. Baš su ga zato nedavno vezali novim ugovorom do 2027. godine, da mogu 'nabijati' cijenu.

Jer Gvardiol vrijedi vjerojatno i više od tih traženih 100 milijuna eura, no treba biti realan jer malo je klubova koji taj novac stvarno mogu ponuditi.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Navodno je RB Leipzig prošlog ljeta odbio ponudu Chelseaja koji je za Gvardiola u tom trenutku davao 90 milijuna eura. 'Bikovi' su odbili, pa su na Stamford Bridge stigli Kalidou Koulibaly (38 milijuna eura odštete) i Wesley Fofana (80 milijuna eura odštete).

No realnost je takva da Joško Gvardiol napušta RB Leipzig i to u rekordnom transferu. Posljednje informacije govore da Chelsea više nije 'u igri' jer je u akciju krenuo - Real Madrid! Sigurno je i Luka Modrić sa svoje strane 'pogurao' Gvardiola prema Santiago Bernabeu, a ako su u Madridu do sada i imali nekakvih dvojbi, one su definitivno nestale nakon Joškovih nastupa na SP-u.

Da se nešto opasno 'kuha', nedavno je dao naslutiti i sam Joško Gvardiol.

'Real Madrid je najveći klub na svijetu. Tko zna, možda jednog dana zaigram tamo. Volio bih to. Modrić mi ne mora ništa govoriti, nije potrebno - znam koliko je posebno biti povezan s Real Madridom', rekao je Joško prije nekoliko dana.

Prema nekim informacijama, u Realu su spremni za pregovore i španjolski mediji tvrde kako 'kraljevi' ne žele platiti više od 90 milijuna eura, no realnost je takva da će morati 'podebljati' ponudu. Jer svima je jasno da je Gvardiol, kojem je tek 20 godina, budućnost nogometa. Real ovakvu priliku sigurno ne želi propustiti.

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

A u cijeloj će priči fantastično proći i Dinamo. Jer Joško je Maksimir napustio za 18,4 milijuna eura, ali je pravna služba Dinama odradila nevjerojatan posao te u ugovor ugradila klauzulu prema kojoj 'modri' dobivaju čak 20 posto od prvog sljedećeg Gvardiolovog transfera!

Tako bi Dinamo, ako Leipzig proda Gvardiola za, recimo, 100 milijuna eura, na ime bonusa dobio oko 20 milijuna! Više nego što je za njega dobio u 'originalnom' transferu! E, to je posao!

Uz to bi Gvardiol postao službeno najskuplji branič u povijesti nogometa. Trenutni rekorder je Harry Maguire, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87,1 milijun eura...

>> Pogledajte podcast Qatarza - sve o Svjetskom prvenstvu u Katru

Izvor: tportal.hr
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal