'ISPISANA POVIJEST'

Reakcija turskih medija dovoljno govori o prezentaciji Hrvatske u Osijeku

13.10.2023 u 08:03

Bionic
Reading

Turci su u četvrtak imali itekako razloga slaviti. Jer u Osijeku su s 1:0 pobijedili osvajače dviju medalja s posljednje dva SP-a. Osim toga, Turcima je ovo prva pobjeda nad Hrvatskom na gostujućem terenu, a s ta tri boda preuzeli su i vrh tablice D skupine kvalifikacija za odlazak na Euro 2024

Prvi je ovo poraz Hrvatske u kvalifikacijama za EURO te vodeća Turska sada ima tri boda više, s tim da Hrvatska ima utakmicu manje.

Hrvatska je odigrala vrlo loše prvo i bolje drugo poluvrijeme, a dvoboj je odlučen u 30. minuti kada je veliku pogrešku napravio hrvatski vratar Livaković koji je istrčao, a lako ga je prebacio i za tri boda Turske pogodio Yilmaz.

Naravno, malobrojni turski navijači na Opus Areni bili su sretni, presretni, a pobjedu su slavili i u njihovoj domovini.

'Napravili smo divovski korak prema Euru 2024 pod vodstvom Montelle. Porazili smo Hrvatsku i preuzeli prvo mjesto!', piše portal Fanatik.

Vincenzo Montella ispisao je tako povijest turske reprezentacije.

'Montella ispisao povijest, postao je prvi talijanski strateg na klupi naše nacionalne momčadi koji je slavio na svojoj službenoj premijeri. Njegovi prethodnici Sandro Puppo, Leandro Remondini i Giovanni Verglien nisu uspjeli', piše u tekstu.

Možda i najprodavaniji turski list, Hurriyet, istaknuo je kako je Vincenzo Montella na svojoj premijeri napravio ono što je i najavljivao.

'U mojoj viziji nogometa potrebni su mi igrači koji mogu pobjeći visoko postavljenoj obrani. Kerem (op.a. Artukoglu) i Baris (op.a. Yilmaz) su takvi igrači. Zato ćemo tako i postaviti igru. Naši suparnici imaju dva sjajna braniča, želimo im otežati život s našom brzinom', govorio je Montella uoči susreta.

  • +64
Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Upravo taj plan koji je najavio, Montella je i realizirao, Baris se zavukao iza leđa obrani poslije sjajnog dodavanja Saliha Ozcana i zabio je za pobjedu Turske'.

'Velika pobjeda! Ligeri smo skupine', piše portal Hurriyet, a beIN piše kako je Turska 'korak po korak sve bliže Euru'.

Naravno, nakon blijedog izdanja Hrvatske, o igri Dalićeve momčadi nije se puno pisalo. A to je najbolji dokaz da našoj reprezentaciji treba veliki zaokret pred važnu nedjeljnu utakmicu u Cardiffu protiv Walesa.

Standings provided by Sofascore