Kvalifikacije

Josip Juranović i varšavska Legia izborili drugo pretkolo Lige prvaka, a već znaju i idućeg protivnika

14.07.2021 u 22:41

Bionic
Reading

Poljska Legija, kazahstanski Kairat, armenski Alaškert i azerbajdžanski Nefči izborili su plasman u 2. pretkolo nogometne Lige prvaka

Poljska Legija, kazahstanski Kairat, armenski Alaškert i azerbajdžanski Nefči posljednja su četiri kluba koja su izborila plasman u 2. pretkolo nogometne Lige prvaka.

Legija je u Varšavi pobijedila Bodo/Glimt sa 2:0 nakon što je u Norveškoj slavila sa 3:2.

Golove za poljski sastav postigli su Luquinhas (40) i Tomaš Pekhart (90+5).

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović igrao je za Legiju do 80. minute. Idući Legijin suparnik bit će estonska Flora.

Kairat je u Almati pobijedio Maccabi Haifu sa 2:0 nakon što je prvi susret završio sa 1-1.

Domaćin je poveo u 10. minutui golom bivšeg brazilskog reprezentativca Vagner Lovea, a na 2:0 je povisio Ajbol Abiken u 66. minuti. U posljednjim trenucima susreta doško je do gužve i naguravanja zbog jedne lope ispred klupe domaćeg sastava, pa je ukrajinski sudac Viktor Koplievski pokazao dva crvena kartona. Kod Kairata je isključen pričuvni igrač Keiler, a kod gostiju Muhammad.

Za kazahstanski sastav je od 78. minute zaigrao bivši branič Osijek i Hajduka Dino Mikanović. U drugoj rundi Kairat će igrati protiv Crvene zvezde.

Dalje ide i armenski Alaškert koji je nakon produžetaka pobijedio velški Connah's Quay sa 1:0 nakon što je prvi susret završio 2:2. Pogodak odluke zabio je Vincent Bezacourt u 113. minuti.

Nefči je izborio 2. pretkolo s dvije, 2:1 pobjede protiv Dinamo Tbilisija.

Gruzijci su poveli u 51. minuti golom Milana Radina, no Nefči je okrenuo rezultat preko Emina Makhmudova (58-11m) i Namiqa Alasgarova (68).