anegdota koja se pamti

Jose Mourinho nije mogao vjerovati što vidi, pa je izvadio fotoaparat, a onda je Bosancu, Hrvatu i Srbinu donio 'dokaz'

19.02.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Karizmatični portugalski nogometni trener, Jose Mourinho, u svojoj bogatoj karijeri sjedio je i na klupi Chelseaja, gdje je trenirao Srbe, Hrvate i Bosance

Matej Delač hrvatski je nogometni vratar podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Tijekom karijere branio je za zaprešićki Inter, a njegove su obrane privukle i pozornost velikog londonskog Chelseaja, koji ga je i 2009. kupio.

No, osim što je imao prilike boraviti u Chelseajevom kampu, dres Plavaca nije oblačio, već je išao po posudbama.

Međutim, i te kratke epizode u društvu igrača Chelseaja bile su dovoljne da za Facebook stranicu 'Nogometne ikone' ispriča jednu anegdotu, a za koju je zaslužan karizmatični Jose Mourinho.

'U Chelseajevoj kantini uz obrok sjedili smo za istim stolom ja, Branislav Ivanović, Asmir Begović i Nemanja Matić. Odmah pokraj blagovaonice u kantini nalaze se uredi raznih zaposlenika kluba, tajnika, tajnica i tako dalje.

U jednom trenutku našem stolu prišao je José Mourinho s fotoaparatom u rukama te nas uz kratki osmijeh bez riječi samo uslikao. Bili smo potpuno iznenađeni komentirajući između sebe što naš menadžer izvodi i zašto.

Nakon desetak minuta izbivanja Mourinho se vratio do našeg stola s četiri fotografije koje je isprintao u jednom od ureda te svakom od nas podijelio po jedan primjerak uz kratko objašnjenje: 'Nikada u životu nisam vidio da za istim stolom sjede Srbi, Hrvat i Bosanac i smiju se. Odnesite ove fotografije u svoje zemlje i dijelite ih dalje kao primjer!' 💙