potvrđena kazna

Jose Mourinho je uoči velikog gradskog derbija između njegove Rome i Lazija doznao katastrofalne vijesti

11.03.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Talijanski sportski žalbeni sud odbio je žalbu trenera Rome Josea Mourinha na suspeziju prema kojoj neće smjeti voditi svoju momčad na dvije prvenstvene utakmice

Jose Mourinho je prošloga tjedna kažnjen s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi nakon što je zbog neprimjerenog ponašanja isključen tijekom prvenstvenog susreta protiv Cremonesea.

Kako se žalio, kazna mu je bila privremeno ukinuta pa je prošlog vikenda ipak mogao voditi svoju momčad u derbiju protiv Juventusa.

No, sada Mourinho neće moći biti na klupi Rome u gradskom derbiju protiv Lazija 19. ožujka. Usto neće voditi momčad niti protiv Sassuola u nedjelju.

Podsjetimo, Mourinho je na samom startu drugog poluvremena utakmice s Cremoneseom dobio crveni karton nakon što se sukobio s četvrtim sucem.

'Temperamentan sam, ali nisam luđak. Ako sam tako reagirao, znači da se nešto dogodilo', kazao je nakon utakmice Jose Mourinho te nastavio:

'Prvi put u mojoj karijeri četvrti sudac mi se obratio na nedopustiv način. Rekao je stvari koje su isprovocirale moju reakciju, uvrijedio me kao niti jedan u dosadašnjoj karijeri. Ovaj crveni karton je bilo neopravdan. Na kraju utakmice otišao sam razgovarati s njima', pojašnjavao je karizmatični portugalski trener.

  • +14
Cremonese - Roma, Serie A, 28.2.2023. Izvor: EPA / Autor: SIMONE VENEZIA

No, zaboravio je Mourinho spomenuti 'sitnicu' - da je nakon utakmice upao sucima u svlačionicu. I tek je tu bilo svega.

'Lažove! Ti si gov*o. Srami se. Pokušavam ne razmišljati o činjenici da si iz Torina i da me ne želiš na klupi protiv Juventusa', derao se Mourinho pa nastavio:

'Ako imaš mu*a i ako si čovjek ponovi ono što si mi rekao na terenu, a onda mi se ispričaj i cijela priča je završena.'

Na kraju, sudac mu se nije ispričao već ga je prijavio, a Jose Mourinho sada mora 'odguliti' kaznu.