KONAČNA ODLUKA

Jose Mourinho doznao vijest koja mu je pokvarila Novu godinu; nitko u Tottenhamu mirno ne spava

01.01.2020 u 14:10

Bionic
Reading

Christian Eriksen (27) donio je konačnu odluku te je obavijestio čelnike Tottenham Hotspura da namjerava napustiti londonski klub u zimskom prijelaznom roku

Jose Mourinho je stigao u Tottenham kako bi probudio usnulog engleskog diva te ga vratio na pobjednički put, ali se pri tome nadao kako će zadržati momčad na okupu te joj pridodati još pokoje pojačanje u siječnju.

No događa se suprotno pa bi 'spursi' mogli lako ostati bez jednog od ključnih igrača unazad zadnjih nekoliko godina.

Naime, Eriksenu ugovor istječe na ljeto i nema namjeru produljiti suradnju. Svaku bogatu ponudu koju su mu ponudili bila je odbijena. Danskom veznjaku očigledno je dosta Tottenhama u koji je stigao 2013. iz Ajaxa za 13,5 milijuna eura.

Ima namjeru pobjeći u zimskom roku, a Tottenham je na mukama. Uvijek je skupo prodavao svoje najveće zvijezde, a sada ga mora dati za male novce, jer bi im u suprotnom Danac sljedeće ljeto otišao besplatno.

Ovako će biti tko što da, ali će zadnju riječ imati Eriksen koji je zanimljiv najvećim europskim klubovima poput Juventusa, Manchester Uniteda i Reala.

  • +5
Premier liga, Tottenham – Chelsea Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Inače, Eriksen je u Tottenhamu odigrao 299 utakmica u svim natjecanjima, zabio 69 pogodaka i upisao 89 asistencija, a Transfermarkt ga procjenjuje na 90 milijuna eura.

Takav iznos više niti jedan klub ne misli platiti, jer je Eriksen uskoro slobodan igrač...

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…