'svježa krv'

Jürgen Klopp ubrzano traži pojačanje u obrani; već ove zime stiže zamjena za Dejana Lovrena

31.12.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Nakon što su Dejan Lovren, Joe Gomez i Joel Matip ispali iz momčadi 'redsa' zbog ozljeda, menadžer europskog prvaka Liverpoola Jürgen Klopp krenuo je u potragu za još jednim obrambenim igračem...

Jürgen Klopp je prije nekoliko dana vratio s posudbe iz Stuttgarta, 22-godišnjeg stopera Nathaniela Phillipsa, a sada želi iz Seville dovesti i Brazilca Diega Carlosa (26).

Brazilac je u lipnju ove godine stigao u Sevillu iz Nantesa za 15 milijuna eura, a nakon samo šest mjeseci njegova je cijena skočila na čak 60 milijuna eura.

Navodno je vodstvo Liverpoola već započelo pregovore sa Sevillom kako bi 26-godišnji Brazilac već u siječnju preselio na Anfield. Međutim, veliki interes za njegove usluge pokazali su i Manchester United, te Real Madrid koji u njemu vidi dugogodišnju zamjenu za kapetana Sergia Ramosa.

Phillips je ove sezone u svim natjecanjima upisao 11 nastupa za Stuttgart, a u Liverpool se vraća s posudbe početkom siječnja i bit će spreman za nastup već protiv Evertona u FA Kupu, 5. siječnja.

  • +4
Red Bull Salzburg - Liverpool Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Dejan Lovren oporavlja se od ozljede butnog mišića i ne igra posljednja dva tjedna, Gomez također ima problema s koljenom, dok je Joel Matip već ranije izvan pogona također, zbog ozljede koljena. No, hrvatski je reprezentativac već neko vrijeme na izlaznim vratima 'redsa', imao je nekoliko konkretnih ponuda, a povratkom Phillipsa i eventualnim dovođenjem Coste definitivno bi Klopp morao 'počistiti' gužvu u obrambenom redu svoje momčadi. A Lovren je 'prvi izbor' kad je u pitanju odlazak s Anfielda...

Liverpool vodi na ljestvici engleskog prvenstva s 55 bodova, čak 13 više od Leicester Cityja, te 14 više od Manchester Cityja.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…