NEMOGUĆA MISIJA

Još jednom velikom pobjedom Cedevita poslala poruku favoritima

22.01.2016 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski prvak Cedevita u Draženovu domu nadigrala moćni Anadolu Efes 84:80, čini se kako ni plasman u četvrtfinale, čemu se ni najveći optimisti nisu mogli nadati, nije neostvariv

Nekoliko velikih pobjeda Cedevite u gostima, u prvoj fazi Eurolige, bilo je presudno pri plasmanu u Top 16. Međutim, nakon pobjede nad Anadolu Efesom čini se kako ni plasman među najboljih osam nije nemoguća misija, kako je većina košarkaških znalaca govorila uoči početka druge faze. U svakom slučaju bogatiji i moćniji klubovi kao što su Lokomotiv ili Panathinaikos s pravom su zabrinuti. Favorizirani turski Fenerbahce i španjolska Unicaja ipak su u ovom trenutku za klasu bolji, ali dug je još put do 14. kola. Moguć je i rasplet u kojem će odlučivati međusobne utakmice protiv poznanika iz lige ABA Crvena zvezde.

Iako je tek prošlo četiri kola, jasno je kako je dug put pred trenerom Veljkom Mršićem i njegovim igračima, ali činjenica je kako je skupina E, u kojoj se nalazi Cedevita, lakša od one u kojoj se nalaze velikani kao što su CSKA, Olympiacos, Barcelona, Real Madrid, Laboral Kutxa, Khimki i Žalgiris.

'Mogli smo vidjeti jednu dobru utakmicu, napadački izuzetnu. U prvom poluvremenu nismo uspjeli obrambeno odigrati kako smo htjeli, ali tu treba i dati zasluge vanjskim igračima Efesa koji su odigrali dobru utakmicu. Zaslužno smo slavili i dobro smo igrali', kratko je nakon utakmice kazao trener Cedevite Veljko Mršić čija je momčad prekinula niz od tri poraza.

Miro Bilan, najbolji igrač Cedevite ove sezone, bio je više nego zadovoljan.

'Mislim da smo zasluženo pobijedili. Igrali smo velikim dijelom bolje i dosta pametno. Tražili smo prava rješenja, a dosta nam je pomoglo to što smo ih u drugom poluvremenu usporili i što smo popravili obranu u odnosu na prvo poluvrijeme', kazao je Bilan.

Nakon još jedne velike europske pobjede 19-godišnji Mladi Marko Arapović duhovito je kazao:

'Ja ne bih mogao doći doma da nismo pobijedili jer mi je mami rođendan. Dobro smo se pripremili za utakmicu i napokon smo se digli nakon ove tri lošije partije. Skupili smo se i odlučili da se moramo vratiti na staro. Teško je igrati protiv ovakve ekipe jer na svakoj poziciji imaju igrače koji mogu zabiti s vanjske pozicije i u ulazu.' Arapovića na svakoj utakmici prate i skauti NBA.

Spomenimo još kako je trofejni srpski trener Dušan Duda Ivković već drugi put ove sezone poražen od Cedevite. Usprkos činjenici da momčad Efesa ima proračun veći od 20 milijuna eura, i ovaj puta se pokazalo kako novac nije garancija uspjeha.

'Mislim da je Cedevita bila bolja momčad i zaslužila je pobjedu. U završnici smo promašili nekoliko laganih koševa i otvorenih šutova, ali to ne umanjuje pobjedu Cedevite, koja je više željela pobjedu i imala manje grešaka', kazao je 72-godišnji Ivković.