DINASTIJA VELIKANA

Još jedan Howe u Kući slavnih

14.11.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Mark Howe je tijekom karijere u NHL ligi igrao za Hartford Whalerse, Philadelphia Flyerse i Detroit Red Wingse odigravši 929 utakmica. Pritom je sakupio 742 boda - postigao 197 golova i podijelio 545 asistencija

Nakon legendarnog hokejaša Gordiea Howea (83) u hokeješku Kuću slavnih u Torontu ušao je i njegov sin Mark Howe (56). Mjesto u 'Hall of Fame' dobili su i bivši igrači Ed Belfour, Doug Gilmour i Joe Nieuwendyk, kao i analitičar Detroit Red Wingsa Mickey Redmond i priznati kanadski novinar Terry Jones.

Gordie i Mark Howe postali su tako četvrti par 'otac-sin' koji su dobili mjesto na adresi 30 Yonge Street u Torontu. Prije njih to je uspjelo Bobbyju i Brettu Hullu, Lesteru i Lynnu Patricku, te Oliveru i Earlu Seibertu.

'Uz tatu nije bilo moguće da se bavim nekim drugim sportom. Hokej je za cijelu našu obitelj više od samog sporta', kazao je Mark Howe, čiji nadimak 'gospodin hokej' sve otkriva.

Howe je tijekom karijere u NHL ligi igrao za Hartford Whalerse, Philadelphia Flyerse i Detroit Red Wingse odigravši 929 utakmica. Pritom je sakupio 742 boda (197 golova i 545 asistencija). Bio je član američke reprezentacije koja je 1972. godine osvojila srebro na OI u Sapporu. Howe je tada imao 16 godina i postao je najmlađi hokejaš u povijesti Olimpijskih igara. Trenutačno obnaša dužnost direktora skauting službe Red Wingsa.