debakl u sočiju

Još jedan dokaz da je McLaren trenutno najgora momčad u F1!

28.04.2017 u 17:10

Bionic
Reading

Stoffel Vandoorne uspio je rekordno brzo zaraditi kaznu od 15 mjesta unazad na startu utrke u Rusiji, nakon što je McLaren već na četvrtoj utrci sezone uspio iskoristiti sve dopuštene promjene na motoru, što je jasan dokaz da je riječ o momčadi u najvećoj nevolji trenutno u sportu...

McLaren Honda proživljava katastrofalan početak sezone. U prve tri utrke njezini vozači nisu osvojili niti boda, a loše je počeo i vikend u Sočiju, jer Stoffel Vandoorne već zna da će startati s posljednjeg mjesta i to ne vlastitom krivicom.

Naime, svaki vozač ima na raspolaganju po četiri pojedine komponente motora u cijeloj sezoni koje ima pravo promijeniti tijekom 20 utrka, a zbog stalnih kvarova na Hondinoj pogonskoj jedinici McLaren ih je na bolidu Belgijanca već uspio sve ispucati, dok ih vozači drugih ekipa tek polako počinju trošiti!

Zbog toga je Vandoorne dobio ovog vikenda u Sočiju kaznu od 15 pozicija unazad na kvalifikacijama i ne može izbjeći posljednje mjesto, osim ako se nekim čudom ne uključi u borbu na samom vrhu poretka, što je potpuno neizvedivo s bolidom koji je barem dvije sekunde sporiji od Ferrarija i Mercedesa na ruskoj stazi.

Ta je neslavna kazna još jedna potvrda da je McLaren trenutno momčad s najviše problema u sportu i zasluženo drži zadnje mjesto u ukupnom poretku, a ako se nešto ne promijeni u nastavku sezone, mogao bi se sa Sauberom boriti do kraja na samom dnu, što je katastrofa za jednu od najtrofejnijih ekipa u elitnom automobilističkom natjecanju...