IZNENAĐENJE dana

Ferrari i Vettel odjednom čudesno brzi: Mercedes ima razloga za paniku!

28.04.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Iako su protekla tri izdanja Velike nagrade Rusije prošla u potpunoj dominaciji vozača Mercedesa, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen u petak su u Sočiju najavili da bi se to ove godine moglo promijeniti...

Ferrari je u odličnoj formi ove sezone u elitnom automobilističkom natjecanju, a to bi se moglo nastaviti i ovog vikenda na stazi u Sočiju. 'Srebrne strijele' možda su na Velikoj nagradi Rusije dosad vodile u svim odvezenim krugovima, no prvi treninzi ovog vikenda su pokazali da bi se to zaista moglo promijeniti u nedjelju.

Naime, već na prvom je najbrži krug odvezao Kimi Raikkonen za Ferrari. Vozio je Finac 1:36.074, što je bilo manje od desetinke brže od Valtterija Bottasa u Mercedesu, dok je Lewis Hamilton zaostao čak šest desetinki, a u prvih šest još su završili Verstappen, Vettel i Ricciardo.

Na popodnevnom treningu dominacija Ferrarija bila je znatno veća. Sebastian Vettel odvezao je krug 1:34.120, a slijedio ga je Kimi Raikkonen s dvije desetinke zaostatka. Vozači Mercedesa nisu bili ni blizu. Valtteri Bottas zaostao je više od šest, a Lewis Hamilton punih sedam desetinki, dok su vozači Red Bulla na petom i šestom mjestu deklasirani za sekundu i pol.

Bio je to najbolji trening ove sezone za talijansku momčad, a iako je Vettel uoči vikenda u Sočiju najavljivao kako je Hamilton apsolutni favorit na ovoj stazi, to definitivno više nije slučaj.

Istina je da 'srebrne strijele' uvijek voze brže u kvalifikacijama nego na treninzima i sigurno razlika neće ostati ovako velika, no razloga za paniku imaju, jer čini se da je Ferrari preuzeo vrh sporta i ako se to potvrdi u subotu i nedjelju na Mercedesovoj omiljenoj stazi, Vettela će biti teško zaustaviti na putu do petog naslova prvaka...