SUSRET S realnošću

Alonso se malo zaletio: Je li napokon shvatio kakav ga kaos čeka?

26.04.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Španjolska Marca pod naslovom 'Alonso se probudio iz svog sna' piše o prvim dojmovima Fernanda u kokpitu IndyCar bolida koji je znatno drukčiji od onog Formule 1 i izgledi da će se nakon samo par tjedana testiranja boriti za pobjedu na legendarnoj utrci '500 milja Indianapolisa' zaista su minimalni...

'U Monaku možda mogu biti među prvih pet ili na postolju, ali velika prilika pobijediti u legendarnoj utrci ogromna je stvar u odnosu na bilo koji plasman u Monte Carlu,' nedavno je samouvjereno najavio Fernando Alonso koji je odlučio propustiti uličnu F1 jurnjavu kako bi pokušao na ovalu u Indianapolisu iznenaditi američke specijaliste za taj tip utrkivanja i tako ugrabiti prestižnu pobjedu.

Ta je odluka iznenadila mnoge, a španjolska Marca zaključuje da se Fernando Alonso ipak malo zaletio i toga je sada i sam svjestan. Naime, njegov prvi susret s IndyCar bolidom nije prošao bez iznenađenja.

'Visina je bolida drukčija, ali tako je kako je, moram se prilagoditi. Radio komunikacija je drukčija, ulasci u boks također, kao i pretjecanje, vožnja u gužvi. Sve je to novo. Ovo je potpuno različito natjecanje,' priznao je svojim suradnicima 35-godišnji Španjolac koji neće imati puno vremena za privikavanje. Naime, odradit će tek jedno privatno testiranje sljedeći tjedan, a onda nakon Velike nagrade Španjolske ima još 14 dana privikavanja na oval u Indianapolisu, uoči utrke 28. svibnja.

'Alonso se u Americi iz iluzija vratio u okrutnu realnost,' piše Marca i zaključuje da je njegov potez riskantan i hrabar, ali nije pobijedio niti u jednoj utrci pune tri godine i očajnički želi prekinuti tu seriju. No, bit će to jako teško ostvariti u natjecanju koje nema mnogo dodirnih točaka s Formulom 1. Puno bi veću šansu imao pobijediti na 24 sata Le Mansa...