brzo se snašao

Još jedan bivši Hajdukov igrač morao je otići s Poljuda; angažman je našao u jednom od najvećih klubova susjedne zemlje

12.06.2021 u 16:29

Bionic
Reading

Bivši Hajdukov nogometaš, a posljednjih šest mjeseci i trener B momčadi Bijelih, 41-godišnji Goran Sablić novi je trener jednog od najvećih BiH klubova, Sarajeva

Goran Sablić otišao je iz Hajduka, nakon što je posljednjih šest mjeseci vodio drugu momčad Bijelih. Jer odluka je kluba da Hajduk B ode u povijest. No, Sablić nije dugo čekao na novi angažman.

Ove subote iz glavnog grada Bosne i Hercegovine stigla je vijest kako je Sablić imenovan za trenera Sarajeva.

Sarajevo je netom okončanu sezonu zaključilo osvajanjem drugog mjesta, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Novu natjecateljsku sezonu Sarajevo započinje utakmicom Konferencijske lige 8. srpnja, dok je početak nove sezone Premijer lige planiran za 17. srpnja.

Nogometna karijera Gorana Sablića započela je u Hajduku gdje je prošao sve mlađe uzrasne kategorije, a nakon toga uspješno je igrao za seniorsku momčad i osvojio je Hrvatski nogometni kup 2000. godine te naslov prvaka Hrvatske godinu dana kasnije. Nakon toga je 2003. godine prešao u kijevski Dinamo gdje je igrao do 2008. godine kada odlučuje prekinuti karijeru. Za Hajduk je igrao još na posudbi u sezoni 2007/2008. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je pet službenih nastupa.

U trenerskoj karijeri vodio je RNK Split, Široki Brijeg s kojim je u sezoni 2016/2017 osvojio Nogometni kup Bosne i Hercegovine, 2018. godine preuzeo je Sheriff Tiraspol s kojim je osvojio prvenstvo Moldavije. Trenersku karijeru Goran Sablić započeo je kao trener juniora RNK Split s kojima je u sezoni 2014/2015 osvojio naslov prvaka Hrvatske.