STRPLJENJA

Još bez skijanja na Sljemenu

03.11.2009 u 16:18

Bionic
Reading

Dok se hrvatski skijaški reprezentativci pripremaju na austrijskim ledenjacima za utrke Svjetskog kupa, i skijalište na Sljemenu dočekalo je prvi snijeg

Organizatori utrke Svjetskog kupa na Sljemenu za žene (3. siječnja) i muškarce (6. siječnja) po svemu sudeći neće morati strahovati za snijeg. U utorak se zabijeljelo zagrebačko skijalište, što je mnoge navelo na pomisao da bi već sada mogla početi skijaška sezona.

Ipak, komisija u sastavu Dragutin Žiljak, Tomislav Kranjčić i Bojan Dimović kao predstavnici Skijališta Sljeme, te Dubravko Kavčić, spašavatelj HGSS stanice Zagreb, nakon pregleda skijaških staza Sljeme konstatirala je da je palo 20 cm prvog snijega u skijaškoj sezoni 2009/2010, što nije dovoljno za skijanje. Snijeg je pao na toplu podlogu, vlažan je i količinski nedostatan za prepariranje, što pripremu staza čini nemogućim. Skijaške su staze iz navedenog razloga zatvorene, a postavljeni su i znakovi zabrana sanjkanja na skijalištu.

Ljubitelji skijanja i sanjkanja tako moraju pričekati da se hladno vrijeme nastavi i da se Sljeme u potpunosti zabijeli i stvori puno deblji snježni pokrivač kako bi i oni isprobali staze prije najboljih skijaša i skijašica svijeta koji će Sljeme okupirati početkom sljedeće godine.