SREĆA I PONOS

Josip Šimunić ekspresno preuzeo drugi posao. Na čelu je hrvatskog prvoligaša

21.04.2023 u 08:30

Bionic
Reading

Vodeća momčad SuperSport Prve nogometne lige, NK Rudeš, nastavlja svoj put prema povratku u najjači razred hrvatskog nogometa. Ove subote momčad Davora Mladine na svom stadionu od 15 sati dočekuje BSK, a s tribina će po prvi put u ulozi predsjednika kluba sjediti Josip Šimunić

Nakon što je u četvrtak objavljena vijest kako su Josip Šimunić i Hrvatski nogometni savez dogovorili sporazumni završetak suradnje s dosadašnjim izbornikom U-19 reprezentacije, bivši hrvatski reprezentativac, preuzeo je funkciju predsjednika NK Rudeša.

S tom su se viješću pohvalili i u NK Rudešu, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

'S velikim ponosom i zadovoljstvom možemo obznaniti da je na mjesto predsjednika NK Rudeša stigao legendarni hrvatski reprezentativac – Josip Joe Šimunić. Bivši izbornik hrvatske U-19 reprezentacije prihvatio se ove važne uloge, kako bi naš klub što spremniji dočekao izazove u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Inače, dosadašnji predsjednik kluba Pero Klarić ostao je član Uprave kluba.

'Iznimno mi je zadovoljstvo što smo u klub uspjeli dovesti ovako veliko i zvučno ime. Naravno, i kao predsjednik ponosan sam na dosad ostvareno, odnosno što smo klub doveli pred vrata SuperSport Hrvatske nogometne lige, a uvjeren sam da ćemo sa Šimunićem u tom društvu biti još konkurentniji', rekao je Pero Klarić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Šimunićevo nogometno znanje i iskustvo, a stjecao ga je i kroz 105 nastupa u najdražem dresu, itekako će nam biti potrebno, jer ambicije kluba su, osim plasmana među najbolje, i biti što konkurentniji u tom probranom društvu.

'Čast mi je što sam dobio priliku i došao na tako važnu funkciju. Moja, ali i želja svih u klubu je još dodatno podići nivo omladinskog pogona, kako bi stvarali a potom i koristili igrače iz vlastitog pogona. Naravno, sve s ciljem da postanemo što stabilniji klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Ali i vodeći se našim sloganom 'Totalno drukčiji od drugih', rekao je Josip Šimunić.

Rudeš je svoju ambiciju dokazao angažmanom velikih imena hrvatskog nogometa, poput Silvija Marića, Fabijana Komljenovića, Davora Mladine, Željka Stinčića… A Šimunićev dolazak samo je 'šlag na tortu'.

'Mislim da je ovo najbolji pokazatelj svih naših sportskih planova, jer imati takvo ime, odnosno nogometnu instituciju u klubu velika je stvar. S Josipovim dolaskom poslali smo poruku svima, ali što je još važnije, uz već spomenuta velika imena hrvatskog nogometa, potvrdili ozbiljnost cijelog našeg projekta', naglasio je direktor kluba Stipe Čondrić.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.