SUSRET U HERCEGOVINI

Joe Šimunić nakon 20 godina pronašao rođaka

12.01.2014 u 07:02

Bionic
Reading

Narodni heroj, tako bismo u dvije riječi mogli opisati status koji Josip Šimunić uživa u Hercegovini

Nakon što su ga dočekali kao kralja i uručili mu kip međugorske Gospe kao zahvalu i priznanje za sve što je do sada dao nogometnoj Hrvatskoj ali i za sreću koju je priuštio i Hrvatima u BiH, popularni Joe nije skrivao zadovoljstvo.

Naš reprezentativac kojega ovih tjedana razvlače od nemila do nedraga bio je još sretniji kada ga je po dolasku na pripreme u Međugorje dočekao rođak kojeg nije vidio još od djetinjstva. Posljednji put družili su se u Fojnici prije 20 godina, nešto prije nego je vihor rata rasturio BiH.

Bila je prilika za dvojicu Šimunića da, barem djelomično, 'pregledaju slike' iz obiteljskog albuma i prisjete se starih dana. U ovim teškim trenucima kroz koje Joe ponosno i uzdignuta čela prolazi nitko ne može zamijeniti bezrezervnu potporu obitelji. Iako ne daje izjave za medije njegov blagi osmijeh sve nam je rekao.

Šimunići u društvu reportera tportala


Rođak, mu Braco pak kaže kako su i on i cijela obitelj ponosni na njega.

'S moje strane i sa strane moje cijele obitelji kao i većine Hrvata podrška Josipu je bezrezervna. On je čovjek koji nikome nikada nije učinio ništa nažao ne samo u nogometu već nikome općenito u životu. Dovoljno vam je znati da je i srpski nogometaš Pantelić, kao i mnogi drugi, rekao isto ovo što vam i ja govorim pa da vidite o kakvoj se osobi radi čak i ako ga uopće ne poznajete.'

Kada su se zadnji put vidjeli Joe je još bio dijete. Izrastao je, kaže Braco, u pravog čovjeka. Istina, Joe Šimunić primjer je istinskog sportaša, a nerijetko ćete od mlađih nogometaša, kako u reprezentaciji tako i u klubu, čuti kako se ugledaju upravo u njega. Žao mi je, dodaje Braco, da se ne možemo češće viđati.

'Dogovorili smo se da ćemo se vidjeti barem još jednom dok je tu na pripremama, a Josip zna da mu svi iz obitelji dajemo podršku i da je kod nas uvijek dobrodošao,' zaključuje Braco Šimunić.