NEOČEKIVANA TRAGEDIJA

Jezivo slična smrt: Sve otkazano nakon fatalne nesreće!

01.12.2013 u 11:17

Bionic
Reading

Talijanski motociklistički veteran Doriano Romboni preminuo je u bolnici nakon što je doživio nesreću na treningu uoči utrke posvećene Marcu Simoncelliju

Romboni je devedesetih vozio u klasama 125cc i 250cc Svjetskog motociklističkog prvenstva i tada zabilježio šest pobjeda, prije nego što se prebacio u Superbike i kasnije umirovio. Nažalost, sudbina je htjela da s 45 godine pogine u motociklističkoj nesreći i to tijekom revijalnog vikenda posvećenog tragično preminulom Marcu Simoncelliju, koji je život izgubio na Sepangu 2011. godine.

Romboni je stradao tijekom drugog slobodnog treninga na stazi 'Il Sagittario di Latina', kada je pao, a na njega je naletio drugi vozač. Isto što se dogodilo i Simoncelliju prije dvije godine, što cijelu priču čini još jezivijom.

Prevezen je helikopterom u bolnicu Santa Maria Goretti, gdje je preminuo.

'Nakon fatalne nesreće koja je dovela do smrti Doriana Rombonija, otkazivanje utrke jedina je prava odluka iz poštovanja prema Dorianu i njegovoj obitelji, s kojom dijelimo ovaj tužan trenutak. S Dorianom smo izgubili vrijednog vozača, osobu i tehničara, koji je bio voljen i cijenjen u svijetu motociklizma,' objavio je predsjednik Svjetske motociklističke organizacije Paolo Sesti.

Na 'Sic Supermoto' utrci trebali su nastupiti Valentino Rossi, Max Biaggi, Andrea Dovizioso i mnogi drugi veliki talijanski vozači.