RUŽNE SCENE

Jezive nesreće zasjenile sve ostalo na spustu u Garmischu

27.01.2017 u 17:54

Bionic
Reading

Amerikanac Travis Ganong bio je najbrži na spustu u njemačkom Garmisch Partenkirchenu i tako stigao do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu, a natjecanje na iznimno zahtjevnoj stazi Kandahar obilježili su teški padovi Amerikanca Stevena Nymana i Francuza Valentina Girauda Moinea.

Travis Ganong jedini se do cilja uspio spustiti ispod 1:54 minute (1:53.71) te je za 38 stotinki sekunde nadmašio do tada vodećeg Norvežanina Kjetila Jansruda. Treće mjesto osvojio je Talijan Peter Fill (+0.52), prošlogodišnji osvajač Malog kristalnog globusa u spustu.

Ganong je na stazu izašao neposredno nakon što je težak pad doživio njegov kolega iz američke reprezentacije Steven Nyman koji se velikom brzinom zabio u zaštitnu mrežu. Nymanu su imobilizirali lijevu potkoljenicu i spustili do cilja te potom helikopterom prebacili u bolnicu.

Samo osam skijaša je doskijalo do cilja prije novog dugotrajnog prekida nastalog zbog pada i teškog prijeloma lijeve noge Fracuza Valentina Girauda Moinea.

Ovim natjecanjem nadomješten je neodržani spust iz Wengena, a u subotu je u Garmisch Partenkirchenu novo natjecanje spustaša.

Pad Stevena Nymana Autor: YouTube