hns objavio

Jedna će vijest razveseliti sve hrvatske navijače koji dolaze na Rujevicu, a druga im baš i neće biti draga

13.11.2019 u 15:54

Bionic
Reading

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković u srijedu je na konferenciji za novinare u Rijeci pozvao navijače na korektno navijanje bez neprimjerenog skandiranja i korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici kvalifikacija za EURO 2020. između Hrvatske i Slovačke u subotu na Rujevici.

Marković je istaknuo da će prije i za vrijeme subotnje utakmice oko stadiona Rujevica na djelu biti posebna sigurnosna procedura i odvijanje prometa.

'Gledateljima se preporučuje da na stadion dođu najmanje dva sata prije početka utakmice. Na dan utakmice i dan ranije neće se prodavati ulaznice niti će se moći zamijeniti podaci na njima pa nema potrebe dolaska tada na blagajne, rekao je Marković.

Istaknuo je da su sve ulaznice personalizirane, što znači da su se mogle kupiti samo uz predočenje osobnih dokumenata, a jedino na taj način će se moći i ući na stadion.

'Oni kojima se ne budu slagali podaci na osobnom dokumentu s onima na ulaznici neće se dopustiti ulaz na stadion, ulaznica će se poništiti bez povrata novca, a moguće je da ih se zadrži i preda policiji,' naglasio je. Marković je upozorio i da oni koji su kupovali ulaznice od preprodavača, na crnom tržištu preko oglasnika, neće moći s njima ući.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj

'Također, svaki gledatelj je dužan do kraja utakmice imati kod sebe ulaznicu i biti na mjestu za koje je kupljena. Koga se zateče bez ulaznice unutar stadiona ili na sektoru za koji nema ulaznicu izvest će se i predati policiji,' kazao je HNS-ov povjerenik za sigurnost.

Navijače se poziva da na Rujevicu dođu pješice ili javnim gradskim prijevozom, jer parkiranje oko stadiona, osim za akreditirana vozila, neće biti moguće. Riječki prijevoznik Autotrolej tog popodneva i večeri će u promet uvesti izvanrednu liniju, od Jelačićevog trga u središtu grada do Rujevice, na kojoj će pet autobusa od 17 sati voziti prema Rujevici, a nakon završetka utakmice do 23.45 sati će prevoziti navijače u suprotnom smjeru.

Na stadion se neće smjeti unijeti kišobrani, boce i upaljači te zastave i transparenti veći površine od jednog puta dva metra, a transparenti se neće smjeti postavljati ni na ograde igrališta, tako da zaklanjaju pogled. Očekuje se oko 900 navijača Slovačke, a među njima ne bi trebalo biti rizičnih, nego je uglavnom riječ o obiteljskim ljudima, rekao je Marković.

Načelnik Sektora policije PU primorsko-goranske Goran Gašpert kazao je da još nije utvrđen konačan broj policajaca koji će raditi na osiguranju utakmice, ali dodao da primorsko-goranskim policijskim službenicima u pomoć dolaze i kolege iz drugih dijelova Hrvatske.