nova posudba

Jedan od najvećih talenata u povijesti Dinama karijeru nastavlja u totalno neočekivanom klubu, a prije dvije godine vrijedio je skoro 15 milijuna eura

12.01.2021 u 18:06

Bionic
Reading

Filip Benković će do kraja sezone igrati u belgijskom Leuvenu čiji je vlasnik obitelj koja drži i Leicester City

Filip Benković je 2018. godine prešao iz Dinama u Leicester za 14.5 milijuna eura, no engleski ga velikan nije previše koristio, već ga je uglavnom slao na posudbe. Za bivše prvake Engleske nastupio je tek dva puta, a u međuvremenu je posuđivan u Celtic, Bristol City i Cardiff.

Zadnje posudba bila je u Cardiff u kojem je trebao biti do kraja sezone, ali Leicester ga je opozvao nakon samo dva i pol mjeseca jer je u 18 utakmica u prvom dijelu prvenstva natupio tek jednom. Činilo se kako bi napokon trebao dobiti šansu u matičnom Leicesteru, ali trener Brendan Rogers ga ne želi u svojoj ekipi pa ga šalje na novu posudbu.

Bilo je govora i da će na tu novu posudbu ići u Celtic u čijem je dresu oduševljavao u sezoni 2018./2019., ali Leicester ga je odlučio poslati na totalno neočekivanu posudbu u belgijski OH Leuven u kojem će biti do kraja ove sezone. U belgijskom prvoligašu ga već čeka jedan igrač Leicestera, a riječ je o Andyju Kingu.

Poveznica između klubova je obitelj koja u svojem vlasništvu ima oba sastava pa su odlučili svoju belgijsku podružnicu pojačati viškom igrača iz Engleske. Leuven je nakon 20 odigranih kola na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 32 osvojena boda, 10 manje od prvoplasiranog Club Bruggea.