tužna vijest

Jedan od najvećih motociklista preminuo nakon teške nesreće

04.08.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Legendarni Angel Nieto, motociklist koji je tijekom karijere osvojio čak 13 svjetskih titula preminuo je ove srijede od posljedica prometne nesreće koja se dogodila 26. srpnja u Španjolskoj...

Slavni 70-godišnji velikan po mnogima je treći najveći motociklist svih vremena, nakon Giacoma Agostinija i Valentina Rossija.

U karijeri je osvojio čak 13 naslova svjetskog prvaka, u nižim klasama za koje se specijalizirao. Ukupno je pobijedio u čak 90 utrka, a na postolje se popeo 138 puta u razdoblju između 1964. i 1986. godine.

Nieto je nakon završetka karijere ostao vezan uz motociklizam i neko je vrijeme imao svoju momčad, a u Španjolskoj su ga doživljavali kao motociklističkog pionira nakon kojeg je uslijedila eksplozija vrhunskih vozača koja je kulminirala trenutnom situacijom u sportu, u kojem u 'kraljevskoj klasi' imamo Lorenza, Marqueza, Pedrosu i Vinalesa.

Angel Nieto doživio je tešku prometnu nesreću 26. srpnja u blizini Ibize, kada je na njegov quad iliti četverokotač naletio osobni automobil i nanio mu teške ozljede od kojih je u bolnici preminuo ove srijede.

Autor: Youtube