Sinjski Dijamant

Jedan od najvećih Hajdukovih talenata vraća se u HT Prvu ligu; Ante Vukušić dolazi pojačati uzdrmanog prvoligaša koji hitno traži napadača

30.08.2021 u 13:29

Bionic
Reading

Ante Vukušić vraća se u HT Prvu ligu nakon što ga je iz FCSB-a potjerao kontroverzni gazda

Ante Vukušić počeo je svoju karijeru u Junaku iz Sinj,a iz kojeg je ubrzo prešao u Hajduk, u kojem je napravio prve seniorske korake. Dok je igrao za Bile, smatrali su ga jednim od najvećih talenata u povijesti Hajduka i svi su polagali velike nade u njega.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Trebao je i nositi igru Hrvatske u godinama koje dolaze, ali negdje na svom putu jednostavno se izgubio. Vukušić je za Hajduk odigrao 99 utakmica i zabio 42 gola te upisao osam asistencija, a 2012. godine otišao je u Pescaru za 3,7 milijuna eura kao velika zvijezda. Bio je to osmi najskuplji izlazni transfer u povijesti splitskog sastava, no nakon odlaska iz Hajduka hrvatski se napadač nije proslavio.

Igrao je za Lausanne, Beveren, Fürth, Tosno, Grudziadz, Krško, Olimpiju i FCSB, iz kojeg ga je izbacio kontroverzni šef kluba Gigi Becali nakon samo 130 odigranih minuta. Ipak, izgleda da neće dugo tražiti novi klub. Hrvatski 30-godišnji napadač se odlučio nakon svega vratiti u Hrvatsku i u HT Prvoj ligi pokazati da još nije za otpis.

Sinjski dijamant, kako su ga prozvali dok je bio u Hajduku, ipak se neće vratiti u Split kako su se mnogi nadali, već će ovih dana potpisati za Slaven Belupo. Koprivnički sastav je u potrazi za napadačem nakon što je Törles Knöll otišao u njemački Turkgucu München, a zamjenu su mu pronašli u Vukušiću. Pregovori su u tijeku, a sve bi trebalo biti gotovo za nekoliko dana.

Pogledajte još jednom najbolje golove sedmog kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.