Veliko pojačanje

Dobre vijesti za navijače Hajduka nakon poraza od Rijeke; Bili sve dogovorili sa sjajnim veznjakom koji u klub stiže potpuno besplatno

30.08.2021 u 09:06

Bionic
Reading

Hajduk je sve dogovorio s Marcom Fossatijem i veznjak će ovih dana potpisati za splitski sastav, a iz Monze dolazi sasvim besplatno

Marco Fossati se vraća na Poljud. Talijanski veznjak je u veljači stigao u Hajduk i ubrzo pokazao kako bi mogao biti velika klasa i postao jedan od ključnih igrača Bilih. U prvom mandatu u Hajduku je odigrao 15 utakmica i upisao jednu asistenciju, a onda se vratio u Monzu iz koje je i stigao na posudbu.

Već se i prije dva mjeseca pričalo o tome da će Fossati i ove sezone nositi dres Hajduka, ali onda su nastupili zdravstveni problemi pa je sve stalo. Ti problemi s pubičnom kosti koji su ga kočili i tražili dugotrajni oporavak i zbog kojih je imao poteškoća i dok je bio u Hajduku su sada iza njega i Fossati se vraća u Split.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, pregovori oko uvjeta su dugo trajali, ali na kraju je sve dogovoreno. Ono što posebno veseli Hajduk i njegove navijače je činjenica da će Talijan u klub stići potpuno besplatno. Iako ima još godinu dana ugovora, Monza mu neće raditi probleme i pustit će ga da ode u Hajduk.

Fossati danas ima 29 godina, a dok je bio tinejdžer su mu predviđali veliku karijeru. Bio je jedan od najvećih talenata u Italiji i nastupao za U-17 reprezentaciju i bio u prvoj postavi na Svjetskom prvenstvu za mlade. Milan ga je sa 17 godina od Intera kupio za četiri milijuna eura, no tu je sve stalo.

U Milanu se nije uspio nametnuti pa je krenuo igrati po posudbama. Igrao je u Latini, Ascoliju, Bariju i Perugii, a onda je prešao u Cagliari, pa Veronu za koju je odigrao čak i 17 utakmica u Serie A. Na kraju je završio u Monzi iz koje dolazi u Hajduk.

Pogledajte najbolje golove šestog kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport