čeka se s nestrpljenjem

Jedan od najjačih nogometnih agenata na svijetu ovog ljeta obećao Realu senzacionalni transfer

20.03.2020 u 16:47

Bionic
Reading

Madridski Real imao je sve u svojim rukama, barem što se španjolskog prvenstva tiče, jer pobjedom u El Clasicu nad Barcelonom preuzeo je vrh la Lige. I umjesto da rutinski završi posao, dopustio si je poraz kod Betisa, što je opet donijelo smjenu na vrhu, ali i posve pokvarilo raspoloženje kod 'kraljeva'

Real nikako da poveže seriju dobrih igara, pa i rezultata, ali nakon remija sa Celtom (2:2) te poraza kod Levantea, Zidaneova je momčad posve zasluženo slavila 2:0 u El Clasicu protiv Barcelone, pa su i navijači povjerovali da je kriza iza njihovih ljubimaca.

Ali, ne. Dogodio se Realu poraz kod Betisa, Katalonci su preuzeli vrh i sada je opet raspoloženje kod 'kraljeva' na najnižim granama.

Naravno, kada je Real u pitanju, onda se svaki potez, svaka kupovina i svaki igrač gledaju posebnim povećalom. Realu, kao najboljem klubu 20. stoljeća, nije problem novac, i nakon svake lošije sezone, a čini se da ni ova neće biti baš Bog zna kako uspješna, jer ispali su iz Kupa kralja, u Ligi prvaka imaju zaostatak za Manchester Cityjem, dok u prvenstvu zaostaju za Barcelonom, traže se nova rješenja.

No, Real je magnet za sve, najveći igrači uvijek su rado dolazili na Santiago Bernabeu, a veliku ulogu u tome imali su i menadžeri. Jedan od njih je i Mino Raiola, 52-godišnji Nizozemac rođen u Italiji, koji zastupa zvijezde poput Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Henrikha Mkhitaryana, Marca Verrattija, Gianluigija Donnarumme, Matthijsa de Ligta, Erlinga Brauta Hålanda i Marija Balotellija.

'Moj odnos s Real Madridom je jako dobar. Često sam u kontaktu s Joséom Angelom, zanimljivo je, kao i zadovoljstvo, razgovarati s njim o nogometu. Nadam se da ću jednog dana u Real dovesti velikog igrača. Trenutno u Realu imam Areolu, ali on je na posudbi. Ovog ljeta volio bih trajno dovesti velikog igrača u Madrid, jer Real je sjajan klub', rekao je Raiola.

Raiola je tada govorio o veznjaku Manchester Uniteda Paulu Pogbi, kojeg se već duže vrijeme spominje kao igrača koji će napustiti 'crvene vragove' ovog ljeta.

'Paul prolazi kroz delikatno vrijeme, ali također želim naglasiti nešto važno, jer su u Engleskoj vrlo osjetljivi zbog toga. Usredotočen je na United, želi u završnici sezone odraditi sjajan posao i pomoći Unitedu da dođe do Lige prvaka. Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, u prošlosti je bilo puno zanimanja, ali ništa se nije realiziralo. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost'.

Raiola je u siječanjskom prelaznom roku odradio transfer sjajnog mladog napadača Erlinga Haalanda, koji je iz RB Salzburga otišao u dortmundsku Borussiju.

'On je dragulj, vrlo važan igrač. Zadovoljstvo je gledati kako raste sa svakom utakmicom. Nitko nije mislio da će se tako brzo ustaliti u Bundesligi. Nije lako prijeći iz austrijske u njemačku ligu, ali njemu to nije bio problem. Još uvijek mora jako puno učiti i vježbati, a kada je odlazio iz Salzburga, mislio sam da nije pravo vrijeme, ali mislim da ovog ljeta neće napustiti Dortmund.'

Prema tome lako se može zaključiti da je baš 27-godišnji Paul Pogba novi Raiolin projekt odnosno igrač kojeg bi želio dovesti u Real. S obzirom na to da su za svjetskog prvaka iz 2018. godine zainteresirani i Juventus i PSG, čini se da bi upravo taj transfer mogao obilježiti ljeto 2020. godine.