BIT ĆE TEŠKO

Jedan od najbržih golova u povijesti ozbiljno je upozorenje Hajduku!

30.06.2017 u 08:54

Bionic
Reading

Bugarski Levski pobijedio je s 3:1 crnogorsku Sutjesku u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige i tako se približio obračunu s Hajdukom, a dvoboj je obilježio Junior Mapuku koji je zabio nakon samo 13 sekundi...

Levski je jedan od suparnika koji je ostao u lošem sjećanju splitskim navijačima, jer je 1999. godine iz Kupa UEFA izbacio Hajduk nakon 3:0 kod kuće i remija bez golova u uzvratu na Poljudu.

Da bi s Bugarima opet moglo biti problema pokazala je utakmica prvog pretkola Europske lige u kojoj su svladali Sutjesku 3:1 i tako došli vrlo blizu novom dvoboju s Hajdukom koji čeka pobjednika.

Junak susreta bio je Junior Mapuku, 27-godišnji Kongoanac koji je zabio nakon samo 13 sekundi jedan od najbržih golova u povijesti natjecanja, da bi u 21. minuti još jednom pogodio.

Levski - Sutjeska 3:1 Autor: Youtube

Prohaszka je do kraja prvog dijela zabio i treći gol za Levski, da bi u 79. minuti Božo Marković produžio nadu Sutjeske u eventualni preokret u uzvratu.

U svakom slučaju, ova utakmica bila je ozbiljno upozorenje za Hajduk koji je u posljednjih nekoliko izdanja Europske lige zapinjao tek u posljednjem pretkolu...