sve je to isto

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena promijenio sport i postao izbornik njemačke vaterpolske reprezentacije

06.08.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Stefan Kretzschmar (46) legenda je njemačkog i svjetskog rukometa. Sjajno lijevo krilo u karijeri je dva puta proglašavan najboljim na svijetu, još tamo 1994. i 1995. godine, a po svršetku karijere posvetio se komentiranju utakmica za jednu njemačku televizijsku kuću. No, rukomet mu je malo dosadio te je odlučio isprobati nešto drugo...

Ljeto je, vrućine su nepodnošljive, pa je legendarni njemački rukometaš Stefan Kretzschmar (46) odlučio malo rashladiti se i s rukometnih terena uskočiti u - bazen! No, ne samo kako bi se rashladio, jer Kretzschmar je postao novim izbornikom njemačke vaterpolske reprezentacije!

Da, da, pa rukomet i vaterpolo imaju dovoljno dodirnih točaka, a Kretzschmaru 'voda sport' nije nepoznat jer je u mladosti paralelno trenirao i rukomet i vaterpolo. I danas je svestrani Stefan igrački aktivan u veteranskom klubu DHfK Leipzig (i rukomet i vaterpolo!), a sada je otišao korak dalje te je prihvatio mjesto izbornika njemačke U-45 vaterpolske reprezentacije koja u južnokorejskom Gwangju igra Svjetsko veteransko prvenstvo!

'Da, istina je. Spremam dečke za naslov svjetskih prvaka', kazao je Stefan Kretzschmar prije nekoliko dana. Naime, izbornik Dirk Theismann (54) morao je odstupiti iz profesionalnih razloga, a na njegovo je mjesto, na poziv kapetana Dirka Klingenberga (50), 'uskočio' legendarni rukometaš.

Službeno, na veteranskom prvenstvu vaterpolista Njemačku predstavlja klub Spandau 04, a u istoj skupini se natječu i hrvatski vaterpolski veterani po imenom - Dubrovački veterani.

No, Kretzschmar zbog poslovnih obveza nije otputovao za Južnu Koreju.

'S dečkima ću svakodnevno biti u kontaktu video vezom, tako ću ih motivirati uoči utakmica, upoznavati s protivnicima...', pojasnio je Kretzschmar, no njegova je izbornička karijera ipak krenula porazom. I to baš od Dubrovačkih veterana koji su u 1. kolu lako nadigrali Spandau 11:6.

Naše vaterpolske veterane vodi izbornik Goran Turajlić, a u momčadi su Maro Balić, Deni Marinković, Maro Šušić, Alen Bošković, Maro Bijač, Željko Mage, Davor Erjavec, Željko Margetić, Olaf John, Božo Lujo, Boško Perić, Miho Klaić i Božo Koprivica.

A Stefan Kretzschmar? On od vaterpola ne odustaje...

'Na sljedećem U-50 Svjetskom prvenstvu trebao bih zasjati kao igrač, a ne više ne kao trener', poručio je nekad izuzetni rukometaš.