KRETZSCHMAR OTVORENO

Kontroverzni Nijemac nahvalio Hrvatsku te otpisao Srbiju

14.01.2016 u 14:17

Bionic
Reading

Stefan Kretzschmar, kontroverzni proslavljeni njemački rukometaš, uoči početka Europskog prvenstva u Poljskoj rado je nekoliko riječi kazao o reprezentacijama s područja bivše Jugoslavije

U igračku mirovinu Kretzschmar je otišao 2007., a osim po mnogobrojnim trofejima i medaljama s velikih natjecanja u dresu Njemačke kod većine navijača ovo sjajno lijevo krilo ipak će ostati u sjećanju po velikom broju tetovaža i otkačenim frizurama.

Za portal Handball-Planet.com 42-godišnji Kretzschmar nekoliko riječi kazao je o nadolazećem EP-u.

'Teško je reći bilo što prije početka, ali poznato je da balkanske momčadi imaju taj turnirski mentalitet i da su jako ponosne što predstavljanju svoje zemlje. Sve je moguće, jer svi oni znaju da igraju rukomet', kazao je između ostalog Kretzschmar.

'Hrvatska je uvijek kandidat za medalju. Daleko od toga je Crna Gora, ali je za tako malu zemlju je velik uspjeh i plasman na EP. Slovenija ima zaista sjajne igrače i nevjerojatnog trenera (Vujović, op. a.). Makedonci su mentalno jaki, veliki su borci s vjerojatno najboljim šuterom u svijetu rukometa – Kirilom Lazarovom. Što se Srbije tiče, stvarno ne znam što bih rekao. Bez Ilića i Vujina, u ovom trenutku mislim da Srbi nemaju velike šanse. Ako će igrati kao na Super Kupu u Njemačkoj, svakako nemaju šanse', dodao je Kretzschmar koji je tako praktički otpisao Srbiju prije nego što je turnir u Poljskoj počeo.