emotivni povratak

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša ponovno je zaigrao nakon čak dvije godine pauze: Plakao sam...

07.02.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Luka Stepančić (33) uspješno se vratio rukometu nakon duge pauze. Podsjetimo, sjajni se desni vanjski od 2020. godine bori s ozljedama, počelo je s operacijom zgloba na ruci, pa je morao na operaciju stopala, da bi mu na kraju stradala Ahilova tetiva. Sad je napokon zaigrao za svoj Pick Szeged

Odigrao je Luka Stepančić (33) 2020. godine Europsko prvenstvo i s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, a onda je sve krenulo nizbrdo. Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša je u samo dvije godine prošao trnoviti put oporavka jer su ga ozljede doslovno sasjekle.

Prvo je odradio operaciju zgloba lijeve, pucačke, ruke, nedugo nakon toga je ponovno morao 'pod nož' jer mu je stradalo stopalo i peta, a kad se napokon oporavio - novi šok! Nesreća se nastavila ozljedom Ahilove tetive...

'Nisam igrao gotovo dvije godine. Ozljeda je takve prirode... No, ima tu nešto i moje krivice. Donio sam neke pogreške odluke što se tiče liječenja', priznao je nedavno Stepančić koji je sada napokon zdrav te se vratio na teren. Zaigrao je za svoj Pick Szeged u mađarskom prvenstvu protiv Cegledija. Szeged je uvjerljivo slavio 45:28, a Stepančić je u povratničkoj utakmici zabio tri gola.

Navijači su ga dočekali ovacijama, za Luku je sve ovo bilo vrlo emotivno...

'Jako je teško opisati osjećaje s utakmice. Imao sam samo jednu misao na pameti, a to je da se vraćam nakon dvije godine i da želim uživati u utakmici. Samo ja znam kroz što sam sve prošao i ovaj je osjećaj neobjašnjiv. Kad sam zabio povratnički gol i za vrijeme utakmice kad sam bio na terenu pokušao sam maknuti osjećaje i obraćao sam pozornost samo na utakmicu', kazao je Stepančić.

No, emocije nije mogao obuzdati...

'Nakon posljednjeg sučevog zvižduka ipak su sve emocije izašle, plakao sam. Zahvalio sam svima na podršci za vrijeme utakmice i obećao da ću nastaviti još jače raditi da se vratim u staru formu. Bio je to dug put, ali hvala svima koji su bili uz mene i pomagali mi', rekao je Stepančić te zaključio:

'Bilo je lijepo čuti navijanje s tribina i spikerov glas s mojim imenom nakon što sam zabio. Prekrasan trenutak...'