kako će ovo završiti?

Joško Gvardiol ne skriva da mu je najveća želja zaigrati za Real Madrid, ali pojavio se nepremostivi problem

07.02.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Gdje će Joško Gvardiol (21) nastaviti karijeru? Naš je reprezentativac ove zime bio 'tražena roba', ali Red Bull Leipzig odlučio je zadržati ga u svojim redovima te će u ljetnom prijelaznom roku pokušati za njega dobiti što veći iznos

Španjolski mediji ponovno su otvorili 'bolno pitanje' vezano za transfer Joška Gvardiola (21). Naš je reprezentativac jedan od najtraženijih igrača na tržištu, ove zime se nagađalo gdje će nastaviti karijeru, a među velikanima koji su se borili za njega bili su prebogati engleski prvoligaši Chelsea i Manchester City.

No, Joško Gvardiol još je radnije otkrio kako mu je velika želja karijeru nastaviti u madridskom Realu.

'Real Madrid je najveći klub na svijetu. Tko zna, možda jednog dana zaigram tamo. Volio bih to. Modrić mi ne mora ništa govoriti, nije potrebno - znam koliko je posebno biti povezan s Real Madridom', otkrio je Joško.

I da, naravno da je i Real najozbiljnije 'u igri' za dovođenje našeg stopera. Sigurno je i Luka Modrić imao utjecaja u cijeloj priči, njegova se riječ na Santiago Bernabeu cijeni, a Luka je čelnicima preporučio i Joška i Lovru Majera.

Svi su se s pravom pitali zašto u Realu čekaju, zašto nisu krenuli u akciju i već sada osigurali dolazak Joška Gvardiola u svoje redove.

Španjolski mediji sada otkrivaju pozadinu cijele priče, a najveći problem je trenutna financijska politika Reala i Gvardiolova ogromna otkupna klauzula od čak 110 milijuna eura!

Naime, 'kraljevi' su od ljeta 2020. godine na pojačanja potrošili samo 140 milijuna eura. Prošlog su ljeta Monacu za Tchouamenija platili 80 milijuna eura, a godinu prije toga je stigao Camavinga iz Rennesa za 30 milijuna eura. Toliko je Real u ljeto 2020. godine platio Brazilca Reiniera. I to je bilo to, za tri igrača ukupno 140 milijuna eura u protekle tri godine.

A sad bi u samo jednom transferu, onom Joška Gvardiola, štedljivi 'kraljevi' trebali Red Bull Leipzigu platiti najmanje 110 milijuna eura! Iz Leipziga su jasno istaknuli kako manja ponuda ne dolazi u obzir, a španjolski mediji tvrde kako Real ni u ludilu nema namjeru platiti taj iznos.

'Kraljevi' se još oporavljaju od sulude 2019. godine kad su trošili kao pijani milijarderi - tada su u pojačanja 'ulupali' 320 milijuna eura. Čak 115 milijuna platili su Edena Hazarda koji se pokazao kao najveći promašaj u klupskoj povijesti, a tu je i srpski napadač Luka Jović za kojeg su dali 60 milijuna eura. Takve pogreške Perez sigurno neće ponoviti, a posebice kad se sjetimo da su Garetha Balea svojevremeno platili 100 milijuna eura, dok su za Cristiana Ronalda dali 'samo' 95 milijuna.

A naš Joško iz RB Leipziga ne može za manje od 110 milijuna eura.