brodolom života

Nogometaši Manchester Uniteda nisu imali milosti, poslali su brutalnu poruku posrnulom suigraču: Ne želimo te u našoj momčadi!

07.02.2023 u 10:00

Bionic
Reading

Mason Greenwood (21) prošlog je tjedna oslobođen optužbi za pokušaj silovanja i napad na tadašnju djevojku. Greenwood je sada slobodan i može se vratiti nogometu, no dočekala ga je jasna i nedvosmislena poruka donedavnih suigrača iz Manchester Uniteda

Podsjetimo, Marcus Greenwood (21) je uhićen u siječnju 2022. godine nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije i videa na kojima se vidi mlada žena krvavog lica, s modricama po tijelu.

Optužen je za pokušaj silovanja i napad, radnje koje je navodno počinio 2021. godine, kao i za kontroliranje i prisilno ponašanje. Pušten je u veljači 2022. godine, a zatim ponovno zatvoren jer nije poštivao sudsku kontrolu, a pušten je prošlog listopada.

Igrač Manchester Uniteda, Greenwood je profesionalno debitirao za 'crvene vragove' 2019. godine. U 129 nastupa zabio je 35 golova. U veljači 2021. produžio je ugovor do 2025. godine, a samo par sati nakon optužbi Manchester United ga je suspendirao. No, Greenwood je sada potpuno slobodan i postavlja se pitanje što će napraviti 'crveni vragovi'.

Engleski mediji bliski svlačionici Uniteda tvrde kako Greenwood više nije dobrodošao, momčad mu je okrenula leđa jer ne žele da im pokvari zajedništvo i kemiju koja je stvorena.

'Igrači ne žele braniti njegov povratak, ali misle da bi ih to moglo uznemiriti. Svlačionica je trenutno najsretnija u proteklih nekoliko godina i nitko ne želi čovjeka koji će uzdrmati sjajnu atmosferu', tvrde engleski mediji.

United je u ovom trenutku na trećem mjestu, osvojio je 42 boda, tri manje od drugog Man. Cityja te osam manje od vodećeg Arsenala. 'Crveni vragovi' već dugo nisu bili ovako visoko na prvenstvenoj ljestvici i jasno je da nitko ne želi poremetiti ovaj sjajni moment u borbi za sam vrh.

Mason Greenwood je posljednju utakmicu za Manchester United odigrao u siječnju 2022. godine, a sad je jasno da ga više niti nećemo gledati u dresu 'crvenih vragova'. Trener Erik ten Hag poštovat će odluku svojih igrača, a to znači da se Greenwood neće uključiti u rad s prvom momčadi.

Realno, čini se kako je to najbolje rješenje za sve, i sam Greenwood jako je razočaran jer klub nikad nije javno stao iz njega. Spreman je napustiti United i nikad više ne kročiti na Old Trafford.

  • +17
Manchester United - Manchester City, engleska liga, 14.1.2023. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

'Bio je jasan da više ne želi obući dres Manchester Uniteda. Osjeća da klub nikad nije stao uz njega', rekao je neimenovani izvor blizak Greenwoodu za The Sun i dodao:

'Rekao je da bi vrlo rado otišao u Kinu. Želi što dalje od svega... Nije mu važno ime kluba, samo da je plaćen i da redovno igra. Možda je njegov stav u proteklih nekoliko mjeseci malo omekšao, ali nije nimalo sretan.'

Greenwood je prošao sve omladinske selekcije Uniteda, za prvu momčad je debitirao u ožujku 2019. godine kad je trener bio Ole Gunnar Solskjaer te je vrlo brzo postao standardni član prvih 11 'crvenih vragova'. Igrao je stvarno odlično, debitirao je i za englesku reprezentaciju... A onda doživio brodolom života.

'Osjećam olakšanje jer je sada sve gotovo. Želim se zahvaliti svojoj obitelji i svima koji me vole, kao i prijateljima za svu podršku koju su mi pružili. Neću više komentirati ništa vezano za ovo', rekao je Greenwood nakon puštanja na slobodu. Sad ga čekaju novi izazovi...