uzdrmani 'kraljevi'

Dramatično stanje u Realu; Carlo Ancelotti dobit će otkaz ako ne osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo, a to će biti kraj i za Luku Modrića

07.02.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Europski nogometni prvak Real Madrid bit će oslabljen neigranjem čak petorice igrača u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv egipatskog Al Ahlyja koji je na rasporedu u srijedu u Rabatu od 20 sati

Realov trener Carlo Ancelotti ne može računati na golmana Thibauta Courtoisa, napadača Karima Benzemu te braniče Edera Militaoa, Lucasa Vazqueza i Ferlanda Mendyja.

Svi su ostali u Madrid, no prva trojica bi mogla biti spremna za moguće finale u subotu ako Real u polufinalu izbaci Al Ahly.

Courtois je ozlijedio prepone tijekom zagrijavanja uoči nedjeljnog ogleda protiv Mallorce, dok je Benzema ozlijedio koljeno u susretu protiv Valencije još 2. veljače. Francuskom napadaču je to treća ozljeda ove sezone. Na istoj utakmici već nakon pola sata igre zbog ozljede bedra je morao izaći i Militao. Vazquez i Mendy su izvan stroja već neko vrijeme.

Real se muči u posljednje vrijeme, pobijedio je samo u jednoj od posljednje tri ligaške utakmice, što je omogućilo Barceloni da u borbi za naslov prvaka poveća svoju prednost na velikih osam bodova.

Problem? Španjolski mediji tvrde kako je predsjednik Reala Florentino Perez treneru Carlu Ancelottiju dao ultimatum - ako ne osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo dobit će otkaz! Rezultat je to velikog sukoba jer Ancelotti nije zadovoljan odnosom čelnih ljudi prema njemu i momčadi.

'Ancelotti je ogorčen jer mu klub nije doveo nikoga u prijelaznom roku iako je stalno isticao da je momčad osakaćena ozljedama i iscrpljenošću. Ancelotti je inzistirao da mu dovedu barem jednog napadača, a na kraju mora šest natjecanja igrati s tek 16 zdravih igrača', navode španjolski mediji te dodaju:

'Čelnici kluba više nemaju povjerenja u Ancelottija, posebice nakon uvjerljivog poraza od Barcelone u Superkupu (3:1). Sad je dobio ultimatum, ako ne osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo čeka ga - otkaz!'

U isto vrijeme dio španjolskih medija bliskih Realu tvrdi kako bi otkaz Ancelottiju automatski značio i kraj za 'senatore' u svlačionici 'kraljeva', prije svih za Luku Modrića koji još čeka da mu klub ponudi novi (jednogodišnji) ugovor. Ode li Ancelotti, malo je vjerojatno da bi Real zadržao Modrića...

  • +13
Real Madrid - Valencia, španjolska liga, 2.2.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

No, bez obzira na sve ozljede i prenatrpani raspored u sljedećih nekoliko tjedana, Carlo Ancelotti je najavio borbu za trofeje na svim frontama.

'Kraljevski klub' očekuje polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, a možda i finale, pa okršaj Lige prvaka s Liverpoolom i okršaj u Kupu Kralja protiv Barcelone, kao i utakmice LaLige.

'Nećemo odbaciti niti jedan turnir, vrlo smo blizu... U polufinalu španjolskog Kupa, u osmini finala Lige prvaka, polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva', rekao je Ancelotti i zabrinuto dodao:

'Nikad ne želimo odbaciti utakmice, ali raspored je jednostavno pretrpan, ne staje. LaLiga želi svoj dio, FIFA želi svoj dio, UEFA želi svoj dio, španjolski Savez želi svoj dio... Ne daju nam niti jedan jedini dan za odmor.'