A ŠTO SADA?

Je li to konačan kraj našeg Eduarda? Bliži se završetak tužne epizode jednog od najboljih napadača Hrvatske ikad

12.12.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva od ovog mjeseca bit će slobodan igrač nakon što je u godinu dana odigrao samo 14 utakmica za poljsku Legiju i nije zabio niti gola

Eduardo je došao u Varšavu u siječnju ove godine, no nije se proslavio, u 14 utakmica nije zatresao mrežu, a odigrao je tek nekoliko minuta. Uglavnom je prpvpdio vrijeme na tribinama, a imao je, za poljske standarde, visoku plaću od 30 tisuća eura mjesečno.

'Ne igra, a zarađuje 30.000 eura mjesečno', napisao je poljski portal sport.pl, a na njegovu epizodu u Varšavi ljuti su i navijači poljskog kluba. Tužna epizoda nekada sjajnog golgetera.

'Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom', poručio je igrač Legije Domagoj Antolić na Instagramu uz fotografiju s Eduardom da Silvom. Konačan je to znak da Dudu odlazi iz Poljske.

Brazilac s hrvatskom putovnicom je za našu nacionalnu vrstu odigrao 62 utakmice i zabio je 29 golova. Zadnji nastup imao je na SP-u u Brazilu protiv Kameruna. Vrhunac karijere doživio je prelaskom iz Dinama u Arsenal za 13,5 milijuna eura prije 11 godina, no njegov boravak u Engleskoj obilježila je teška ozljeda, koja je obilježila ostatak karijere, jer više nikad nije dostigao formu zbog koje ga je Arsene Wenger doveo u London.

  • +10
Eduardo da Silva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kuda će sada Eduardo? Moguće je da ode prema Brazilu, a možda opet krenu priče oko njegovog povratka u Hrvatsku. Prije se spominjalo da bi mogao još jednom obući dres Dinama, a čak se govorilo o interesu Rijeke i Osijeka. S obzirom da mu je 35 godina nije nemoguće da Eduardo kaže i 'zbogom' profesionalnom nogometu.