zaslužuje biti vođa

Je li sada jasno svima u Barceloni da su Rakitiću ipak nanijeli nepravdu?

06.12.2018 u 16:16

Bionic
Reading

Ivan Rakitić kao kapetan Barcelone bio je najbolji pojedinac na terenu u Kupu kralja protiv Cultural Leonese, a Ernesto Valverde i njegov stručni stožer sada vjerojatno vide da je bila pogreška što nije uvršten među regularne klupske kapetane uoči sezone...

Podsjetimo, Rakitić je možda najkorišteniji pojedinac u momčadi Barcelone, ali uoči sezone nije se našao na popisu kapetana i dokapetana, unatoč tome što je Anders Iniesta otišao iz Katalonije i napravio jedno slobodno mjesto.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Čast je umjesto Ivanu ukazana mladom Sergiju Robertu koji je čini se dobio prednost zato što je prošao Barcinu omladinsku školu, pridruživši se među vođama Messiju, Piqueu i Busquetsu.

Nitko od kapetana nije se našao u sastavu Barce ove srijede u Kupu kralja protiv Cultural Leonese, a čak ni u toj situaciji Ivan Rakitić nije trebao dobiti vrpcu, no u zadnji čas je otpao Arthuro Vidal i prepustio mu je.

Rakitić je kao kapetan odigrao vrhunski, upisao tri asistencije i zatim izašao iz igre i prepustio vrpcu svom 'nadređenom' Sergiju Busquetsu.

Mediji u Španjolskoj iznimno hvale njegov nastup i smatraju da se pokazao pravim vođom na terenu te da ima sve potrebno da bi postao klupskim kapetanom, ako mu to jednog dana dopuste.

Ako tako i ne bude, Rakitić sada može reći da je barem jedan dan predvodio na travnjaku veliku Barcelonu...